Sosyal Bağış Hareketi’nin bu ay ki konuğu Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı

Sosyal Bağış Hareketi’nin bu ay ki konuğu Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı

Sosyal Bağış Hareketi’nde bu ay, doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunuculuğunu yapan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) için bağış toplanıyor.

Çevre ve kültür odaklı bir sivil oluşum olan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), 1990 yılındı kuruldu. Kurulduğu günden bu yana, birçok eğitim projeye imza atan vakıf, binlerce çocuğa ulaştı, çeşitli eğitim programları hazırladı ve sundu, birçok fidana ulaşarak çevrenin yeşillendirilmesine yönelik çalışmalarda bulundu. Bunların yanı sıra Türkiye’nin kültürel mirasına sahip çıkma amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın 1994 yılından beri sürdürdüğü 7 Ağaç Ormanları programı ile insanlarda doğayı ve yeşili koruma bilinci oluşturması amaçlanırken, bir yandan tüketim alışkanlıklarının sorgulanmasını da hedefledi. İstanbul’dan Anadolu’ya kadar pek çok yerde ağaçlandırma çalışmaları yapılmasını sağlayan vakıf doğaseverlerin yardımı ile 54 sahada yaklaşık 4 milyon fidan dikilmesinde büyük rol oynadı.

İnsanlarda tüketim alışkanlıklarının sorgulanması ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla hayata geçirdiği 7 Ağaç Ormanları projesinin yanı sıra, verdiği eğitimler ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı, çocuk yaştaki bireylerde de doğa sevgisi oluşturmayı amaçlıyor. Hayata geçirdiği Bilgi Ağacı programı ile yaklaşık 3 bin öğrenciye ulaşmayı başaran vakıf,doğal ve kültürel miras eğitim programlarını yıl içinde farklı okullarda uygulamaya devam ediyor.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı kültürel mirası korumayı amaçlıyor

ÇEKÜL, hayata geçirmiş olduğu projeler ve vermiş olduğu eğitimlerin yanı sıra kentlerdeki kültürel dokuyu korumak amacıyla birçok çalışma da gerçekleştiriyor. Yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, girişimciler ve halktan insanlar ile bir araya gelerek kültürel birikimin önemini insanlara aktararak bu konuda farkındalık oluşturuyor.

Anadolu’da 150 yakın gönüllüye sahip olan ÇEKÜL, kültürel mirasın korunması amacıyla bilimsel araştırmaların yürütüldüğü, bellek niteliğinde bir arşiv ve kütüphaneye de sahip.

15 ay boyunca her ay farklı bir STK’nın sosyal medya tarafından tanıtılmasını sağlayan Sosyal Bağış Hareketi, bu ay da ÇEKÜL’ün yaptığı çalışmaları ve projeleri takipçileri ile paylaşarak vakfın tanıtımını gerçekleştirecek. Sizde Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’na destek olarak bir yandan kültürel mirasımıza sahip çıkmak bir yandan da çevreye katkı da bulunmak isterseniz 11 Ocak Perşembe günü sosyal medya hesaplarınızdan #birinizhepimiziçin #sosyalbağışhareketi #DoğaveKültürleVarız #DoğaEkinKültürBiçin hashtaglerini kullanarak paylaşım yapabilirsiniz.

Diğer destek olabileceğiniz kanallar ise;

https://fonzip.com/cekul/kampanyalar/egitim-programlarini-destekle
https://www.facebook.com/cekulvakfi/
https://www.instagram.com/cekul/
https://twitter.com/cekulvakfi
http://cekulvakfi.org.tr/
http://facebook.com/sosyalbagishareketi
http://instagram.com/sosyalbagishareketi
http://twitter.com/BagisHareketi

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar