Unilever, üretim ve operasyonlardan kaynaklanan atıkların ortadan kaldırılmasına odaklanıyor

Unilever, üretim ve operasyonlardan kaynaklanan atıkların ortadan kaldırılmasına odaklanıyor

Unilever’in üretim atıklarının üçte ikisinden fazlası biyolojik kökenli atıklardan kaynaklanıyor. Şirket, bu sorunu çözmek için operasyonları genelinde azaltma, yeniden kullanma ve geri kazanma felsefelerine odaklanıyor.

Atıkların genellikle yenmeyen gıda artıklarından veya atık sudan kaynaklanan çamur şeklinde olduğunu söyleyen şirket, biyo-materyal işleme veya geri dönüşüm yoluyla atıkları yeniden kullanmak ve biyogaz gibi yeni ürünler ve malzemelere dönüştürmeyi hedefliyor.

2021 yılında atıklarının yüzde 96’sını geri dönüştürme ve geri kazanma başarısına imza atan Unilever, GlobeScan ve SustainAbility tarafından sürdürülebilirlik lideri şirket ilan edildi. Üretime ek olarak şirket, ofisleri, dağıtım merkezleri ve depoları genelinde israfı ortadan kaldırmak istiyor.

Genel hedefin kaynakta üretilen atığın sınırlandırılması olduğunu söyleyen şirket, aynı zamanda tedarikçilerin yeniden kullanılabilir paletler gibi sürdürülebilir ambalaj ve malzemeler kullanmasını zorunlu kılıyor.

Gıda israfının yarıya indirilmesi planlanıyor

Unilever, atıkların yeniden kullanım oranını yüzde 20 oranında artırdığını ve düşük kaliteli gıda atıklarını hayvansal gıda proteini kaynağı olarak kullanılan sinek larvalarına dönüştürmek gibi yeni programlar başlattıklarını açıklıyor.

Geniş kapsamlı strateji hedefleri doğrultusunda, 2025 yılına kadar gıda israfının yarıya indirilmesi planlanıyor.

Döngüsel ekonomiye de odaklanan Unilever, dönüştürülemeyen maddeleri kullanarak alternatif yakıt veya hammadde elde etmenin çözümünü buldu.

Unilever’in diğer bir başarısı da termal ısıtmaya yakıt sağlamak için anaerobik arıtmadan biyogaz elde etmek oldu. Ayrıca geleneksel kaynaklardan dörtte bir oranında az enerji kullanan lityum pilli forkliftler gibi daha verimli makineleri operasyonlarına entegre etti.

Unilever’in çay üreten bölümü olan Ekaterra markası, rejeneratif tarım sayesinde ürünlerin yüzde 98’ini sürdürülebilir operasyonlarla elde ederek, şirketin sürdürülebilirlik çabalarının başka bir ayağını oluşturuyor.

Kaynak:

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar