Tek tıkla iyiliği getiren uygulama: Letsact

Tek tıkla iyiliği getiren uygulama: Letsact

”Gönüllülük için Tinder” diyerek yola çıkarak, gönüllüler ile kâr amacı gütmeyen kuruluşları ve projeleri eşleştiren sosyal etki uygulaması Letsact, iyilik için çalışan 100 binden fazla kullanıcısıyla tek tıkla sosyal etki yaratmanın mümkün olabileceğini gözler önüne seriyor.

2018 yılında henüz 18 ve 19 yaşlarında olan Ludwig Petersen ve Paul Bäumler adlı iki genç girişimci, çevrelerinde iyilik yapmak isteyen birçok arkadaşlarının olduğunu ancak bu kişilerin nasıl gönüllü olacaklarını bilmediklerini fark eder. Böylece Letsact’ın hikayesi Münih’te başlar.

Her şey için bir platformun olduğunu düşünen ikili, tek tıkla yemek tesliminin yapılabildiği veya başka birinin dairesinin tek tıkla rezerve edilebildiği günümüzde tek tıkla neden iyilik yapılmasın fikrinden yola çıkan girişimciler, Letsact ile iyi bir amaç için çalışmak isteyen herkesi hızlı ve kolay bir şekilde gönüllülük sürecine dahil etmeyi sağlar.

Letsact, Apple tarafından Dünya Günü’nde “Günün Uygulaması” seçildi

Peki, Letsact nasıl çalışıyor? Öncelikle Letsact’ı bireysel kullanmak isteyenler, filtreleri kullanarak kendilerine uygun sosyal fayda projesine dahil olabiliyor ve ne kadar süre projede yer alacağına kendileri karar verebiliyor. Bunun dışında kâr amacı gütmeyen kuruluş, dernek, vakıf veya belediyeler de projelerinde gönüllü bulmak için uygulamaya dahil olabiliyor. Uygulama içinde hem çöp toplama, ağaç dikme kampanyaları veya mültecilerin entegrasyonuna gibi saha projeleri hem de gönüllülerin uzaktan dahil olabilecekleri çok sayıda proje mevcut.

Kurumsal gönüllülük konusunda şirketler için de özel URL oluşturarak çalışanların beraber gönüllülük yapmasına imkan sunan Letsact, şu an 100 binin üzerinde gönüllüsü ve bin 500’ün üzerinde kâr amacı gütmeyen kurumuyla, teknolojinin iyilik için de kullanılabileceğini kanıtlıyor. Bu sene dünya gününde Apple tarafından günün uygulaması seçilen sosyal girişim, şimdilik sadece Almanya içinde hizmet verse de kısa zaman içinde yarattığı bu etkiyi tüm dünyaya yaymak istiyor.

Ukrayna için harekete geçtiler

Forbes tarafından “Social Impact 30 Under 30” listesinde de kendilerine yer bulan ikili, Ukrayna’ya destek olabilmek için kolları sıvadı. Ukrayna için bağış, mülteciler için konut arayışı gibi projelere yer veren Letsact, tercüman desteği gibi mültecilerin entegrasyonunu kolaylaştıracak projelere de yer veriyor. Letsact’ın kurucularından Ludwig Petersen bu konuda ellerinden geldiğince yardımcı olmak istediklerini dile getiriyor.

Kaynakça:

https://www.vogue.de/lifestyle/artikel/earth-day-apps-letsact

https://www.letsact.de/about

https://www.forbes.com/profile/letsact/?list=30under30-europe-social-impact&sh=5f12481d7df0

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar