Sürdürülebilirlik ve kadın konularının işlendiği Kadın Liderlik Platformu’nun dördüncü zirvesi gerçekleşti

Sürdürülebilirlik ve kadın konularının işlendiği Kadın Liderlik Platformu’nun dördüncü zirvesi gerçekleşti

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Turkish Women’s International Network (TurkishWIN) ve UPS işbirliğiyle hayata geçirilen Kadın Liderlik Platformu (KLP), dördüncü zirvesini İstanbul Divan Otel’de gerçekleşti.

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Kayserilioğlu, TurkishWIN ve BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak ve OPEX Danışmanlık Kurucu Ortağı aynı zamanda Orhan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Üyesi Evrim Bayam Pakiş moderatörlüğünde panellerin gerçekleştirildi.

UPS Türkiye Ülke Müdürü, Garanti Bankası KOBİ Girişim Bankacılığı Pazarlama İletişimi Yöneticisi, Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği (TEDAR) Başkanı, Microsoft Türkiye Kıdemli Tedarik Yöneticisi, Unilever Kurumsal İletişim Direktörü, TSKB Kurumsal İletişim Müdürü, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Kapsayıcı Yatırımlar ve Politikalardan Sorumlu Kıdemli Uzmanı, TÜRKONFED Genel Sekreter & Yönetim Kurulu Üyesi, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı, QNB FinansLeasing, QNB FinansFaktoring Yönetim Kurulu Üyesi ve Uyku Meleği Kurucu Ortağı konuşmacılar arasındaydı.

Yapılan zirvede KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, konuşmasında “kadınların katılımı olmaksızın sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirmenin mümkün olmadığına” dikkat çekti.

“Cinsiyet eşitliği öncelikli hedef”

Oktar; “Sürdürülebilir kalkınma için toplumsal cinsiyet eşitliği öncelikli hedef olmalıdır: Kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayata katılımı olmadan dünyada kalkınma hedeflerini, özellikle “sürdürülebilir kalkınma hedeflerini” gerçekleştirmek mümkün değildir. Bu nedenle cinsiyet eşitliğini tüm ülkelerde plan, program ve hedeflerin temeline oturtmak öncelik haline gelmelidir. Ayrıca, kadın çalışan kotası konmalıdır: Kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayata katılımlarını artırmak için, yerelde ve kamuda birtakım kotaların konması gerekmektedir. Dünyada kimi ülkelerin hayata geçirdiği kadın çalışan kotasının ülkemizde de bir an önce yasal bir altyapıya kavuşturulması önemli bir farkındalık oluşturacaktır. Kadının işgücüne katılımında Türkiye halen OECD ülkeleri arasında son sıralarda yer alıyor. TÜİK verilerine göre, erkeklerin istihdama katılım oranı yüzde 70 civarında iken kadınların katılımı yüzde 30’un altında kalıyor. AB ve OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) ülkelerinde ise ortalama kadın istihdam oranları yüzde 58-59 civarında seyrediyor. Üst düzey mesleklerde her iki cinse de eşit fırsat ve yer verilmesi cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması, kadının güçlendirilmesi yolunda önemli etkiler oluşturacaktır” ifadelerinde bulundu.

“Kız çocuklarına mentorluk yapmayı planlıyoruz”

UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç, konuşmasında; “UPS olarak özellikle kadın liderliği konusunda etkili programlar geliştirmeye ve uygulamaya çalışıyoruz. Yönetim kurulunda kadınların bulunması bizim için önemli bir mesele. Fakat yetenek havuzunuzu dolduran kademelerde yeteri kadar kadın yoksa üst kademeleri de bu anlamda beslemek imkânsız. Bu yüzden tüm global performans yönetimimizde son iki yıldır operasyon seviyesinde kadın çalışan oranını yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu hedef için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yanı sıra ortaya çıkabilecek etkiyi artırmak, kapsamını daha da genişletmek için çalışanlarımızın üniversiteyi kazanan kız çocuklarına mentorluk yapmayı planlıyoruz” dedi.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar