Mercedes tek şarjla 1000 km giden elektrikli aracını tanıttı

Mercedes tek şarjla 1000 km giden elektrikli aracını tanıttı

Mercedes, tek şarjla 1000 km gidebilen tamamen elektrikli yeni otomobil konsepti olan EQXX’i tanıttı. Fütüristik lüks araç ayrıca mantar lifleri, öğütülmüş kaktüsler ve yemek artıkları gibi atıklar da dahil olmak üzere bir dizi yenilikçi geri dönüştürülmüş ve sürdürülebilir malzemeden üretildi.

Şirket, elektrikli aracın mesafe sürüş iddiasının gerçek kullanımla değil, bilgisayar simülasyonlu testlere dayandığını belirtiyor. Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı tahminlerine göre EQXX, Toyota Prius hibritinin tam dolu gaz deposuyla seyahat edebileceğinden daha uzun mesafe kat edebiliyor.

Otomobil devi, 2022 bahar aylarında gerçek bir sürüş testiyle yeni aracın menzilini göstermeyi planlıyor. Mercedes, 2025 yılına kadar satışlarının yarısının elektrikli otomobillerden oluşmasını ve 2030 yılına kadar markanın neredeyse tamamen elektrikli olmaya geçişi hedeflediğini söylüyor.

Markanın ana şirketi olan Daimler’in teknoloji sorumlusu Markus Schafer, Mercedes’in 2024 yılında EQXX’in akü ve elektrik motoru teknolojisinin yanı sıra başka özelliklere sahip bir aracın üretiminin planlandığını açıklıyor.

Yüzde 30 daha hafif pil takımıyla sürüş mesafesi uzuyor

EQXX, Mercedes’e göre aynı miktarda enerji depolarken, tamamen elektrikli olan sedan EQS modelinin yarısı büyüklüğünde ve yüzde 30 daha hafif pil takımıyla dikkat çekici sürüş mesafesine ulaşıyor.

Araç, Mercedes’e göre mümkün olduğunca daha hafif tasarlandı. Nispeten hafif pil takımının yanı sıra magnezyumdan yapılmış tekerleklere ve alüminyum frenlere sahip.

EQXX’in gövdesi, yalnızca yapısal bütünlük ve çarpışma güvenliği için ihtiyaç duyulan yerlerde metal olacak şekilde tasarlanmış ağ benzeri bir alt çerçeve içeriyor. Çerçevedeki boş alanlar, İsrailli bir girişim tarafından oluşturulan UBQ adlı bir malzeme ile dolduruluyor. UBQ, karışık plastikler, kartonlar, bahçe atıkları ve hatta çocuk bezleri gibi malzemeleri içeren atıklardan yapılıyor. Tavanındaki güneş panelleri, klima, ışıklar ve otomobilin dokunmatik ekran sistemleri gibi pil gücü taleplerini azaltan ek enerji sağlıyor.

EQXX’in gövdesindeki UBQ dolgu malzemesinin yanı sıra aracın diğer bölümlerinde de sürdürülebilir malzemeler kullanılıyor. Koltuk minderlerinde mantarların yer altı kök benzeri yapıları olan miselyumdan yapılan deri benzeri bir malzeme öne çıkıyor. Toz haline getirilmiş kaktüs liflerinden yapılan diğer bir deri alternatifi, iç mekanda değerlendiriliyor. Halılar tamamen bambu elyafından imal ediliyor.

Kaynak:

https://www.cnn.com/2022/01/03/business/mercedes-eqxx-concept/index.html

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar