KSS, COVID-19 etrafında nasıl şekillendirilir?

KSS, COVID-19 etrafında nasıl şekillendirilir?

COVID-19’la birlikte, dünyanın dört bir yanındaki insanlar için hayat değişmeye başladı. Nasıl çalıştığımızdan çocuklarımızın öğrenme yöntemlerine kadar alıştığımız şeylerin çoğu aniden değişti. Bu gibi zamanlarda, girişimcilerin nihai sonuçtan daha fazlasını yaratan ürünler ve programlar geliştirme sorumluluğu doğar. Bu dönemde de girişimler hizmetlerini daha güvenli yollardan sunmadan, salgınla mücadele eden aileleri finansal olarak desteklemeye kadar her türlü zorluğun üstesinden geldi. Birçoğu için bunlar sosyal iyiliklerdi, ancak bazı girişimciler bu konuda fazladan yol kat etti. İşte o girişimlerin salgın sırasında sosyal sorumluluğun ötesine geçtiği beş yol.

1. Eğitimi erişilebilir kılmak

COVID-19’la birlikte eğitim sistemleri sert bir kayaya çarptı. Üniversiteler ikinci dönemlerini kısa keserek dönemin geri kalanını sanal olarak tamamlamak için öğrencileri eve gönderdi. Daha önce hiç evde eğitim vermemiş ebeveynler, öğretmen şapkalarını giymek zorunda kaldılar.

Bir girişimci olarak ebeveyn olmayabilirsiniz ama bir zamanlar öğrenciydiniz. Sınıf eğitimi eksikliğinin bıraktığı boşlukları nasıl doldurabileceğinizi düşünün. Örneğin yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen ürünler geliştiren Instructure, özelleştirilmiş modülleri video konferans hizmetleriyle eşleştirerek uzaktan öğrenmeyi destekliyor. Uzmanlık alanlarınıza eğilin. Kod yazmayı öğrendiyseniz, bir kodlama başlangıç kampı sunabilir misiniz? Belki de uzmanlık alanınızla ilgili bir konuda özel ders hizmeti oluşturabilirsiniz.

2. Bir ürünü dönüştürmek

Girişimciler, pazarın ihtiyaçları değiştikçe ürün geliştirmenin de değişmesi gerektiğini bilirler. Salgın dönemi bunun için en doğru zamanlardan biri. Misyonunuzla başlayın. Bir hemşire çağırma teknolojisi platformu olan Notify, bakıcıların acil durumlara daha erken yanıt vermesine yardımcı olmak için harekete geçerek COVID-19 krizinde, hastalar ve doktorları arasında temassız iletişimi kolaylaştırmak için bir uygulama oluşturdu.

Yaratıcı olun. Piyasada sahip olduğunuz fikre benzer bir konsept fark yaratabilir mi? Örneğin bir giyim firmasıysanız, çabuk kuruyan bir maske geliştirebilir misiniz?

3. Önlemler konusunda öncü olmak

Salgına ayak uydurabilecek bir ürününüz olmasa bile, yine de fark yaratmanın birçok yolu vardır. Müşterilerinizin maruz kaldıkları riskleri düşünün ve bu konuda onlara yardımcı olun. Süpermarket zinciri HyVee tam olarak bunu yaparak manşetlere çıktı. Temmuz ayının sonlarında HyVee, alışveriş yapanlara üç milyon ücretsiz yüz maskesi dağıtacağını duyurdu. Ayrıca, mağazaya gelen müşteriler için alışveriş yaptıkları sırada sosyal mesafelerini korumalarını hatırlatmak için tabelalar yerleştirdi.

İnsanlar iş yaptıkları şirketlerden ipuçları alır. Model olun. Bölgenizde yasal olarak gerekli olmasa bile ekip üyelerinize maske takmaları konusunda ısrar edin. Müşterilerin ellerini iyice yıkamalarına yardımcı olmak için tuvaletlere kılavuzlar asın. Ücretsiz olarak küçük şişelerde el dezenfektanı sunun.

4. Ruh sağlığını öncelik haline getirmek

Salgın dönemi herkes için zor olsa da COVID-19, hizmet alanında çalışanları daha çok zorluyor. Sadece çalışırken hayatlarını riske atmakla kalmıyor, aynı zamanda çok azı işveren destekli sağlık sigortası alıyor. Lyra Health işbirliğiyle kahve devi Starbucks, ekip üyelerine 20’ye kadar ücretsiz terapi seansı veriyor. Starbucks, akıl sağlığının finansal bileşenini de ele almak adına, virüse maruz kalmanın sonucunda işi kaçıran ekip üyeleri için felaket ödemesi yapacağını duyurdu.

Ekibinizin bazı üyeleri, ruh sağlığı konusunda diğerlerinden daha fazla mücadele edecek ve bu sorun değil. Bölgenizdeki ruh sağlığı merkezlerinin bir listesini paylaşın. Sigorta planınızın onlara sağladığı ruh sağlığı yararlarını belirtin. İş yerinde virüse maruz kalma konusunda endişeli olanlara molalarda cömert ve empati sahibi olun.

5. Sosyal bağları güçlendirmeye yardımcı olmak

Milyonlarca insan, virüsün yayılmasını yavaşlatmak için evlerde kaldı. Onlar doğru olanı yaparken sosyal olarak bağlı kalmalarına yardımcı olun. AT&T, Spring, Verizon ve diğer tüm telekomünikasyon şirketleri, Amerikalıların iletişimde kalmalarına yardımcı olmak için bir taahhüt imzaladılar. Müşteri ödeme yapamayacağı için hizmeti sonlandırmamayı, sonuç olarak ortaya çıkan gecikme ücretinden feragat etmeyi ve Wi-Fi bağlantı noktalarını herkese açık hale getirmeyi kabul ettiler.

İşletmeniz o kadar ileri gidemeyebilir, ancak insanların sosyal bağlarını başka şekilde güçlü tutmalarına yardımcı olabilir. Yalnızca müşterilerinize değil, herkese hitap eden çevrimiçi topluluklar oluşturun. İnsanları birbirleriyle temasa geçiren sanal etkinlikler düzenleyin.

İşletmeniz sadece topluluklara hizmet etmez, aynı zamanda onların bir parçasıdır. Onları korumak için üzerinize düşeni yapın. Etkinizi nasıl en üst düzeye çıkarabileceğinizi düşünün. Salgın sırasında ve sonrasında, cömertliğiniz fark edilecek.

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/354282

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar