Sosyal girişimcilerin önemli bir kesimi kronik stresle karşı karşıya

Sosyal girişimcilerin önemli bir kesimi kronik stresle karşı karşıya

Bir uluslararası organizasyona katılan sosyal girişimcilere yönelik araştırmanın sonuçları, stresin boyutlarını gözler önüne serdi.

Stresin hemen herkes ve dünya üzerindeki her yerde görülebilen, son derece yaygın bir sağlık sorunu olduğu açık. Sosyal girişimciler ise diğer girişimciler ve sahip oldukları metodolojilerinden oldukça farklı bir yerde.

Toplumsal ve çevresel sorunlara yönelik inovatif çözümleri ile etki yaratıyor ve genellikle ‘yüzleri güldürüyorlar’, ancak her ne kadar zihinsel açıdan tatmin edici bir alanda aksiyon alsalar da araştırmalar stresten yine de uzak kalamadıklarına işaret ediyor.

Geride kalan Dünya Ekonomik Forumu 2018 Yıllık Toplantısı, strese yönelik yeni bir gösterge sunuyor. Buna göre toplantıya dünyanın dört bir yanından katılan sosyal girişimcilerin yüzde 50’si kronik stresle yüzleşiyor.

Peki psikolojik yönden rahatlık potansiyeline sahip uygun koşulları bir arada bulundurduğu düşünülen, son derece pozitif bir girişimcilik alanı olan sosyal girişimcilik neden stres yaratıyor?

Foruma katılan sosyal girişimciler bu soruya, ‘girişimlerinin sürdürülebilirliğini sağlama çabaları ve büyüme endişelerinin’ neden olduğu yanıtını veriyorlar. Özetle sosyal girişimciler, sosyal etkinin devam etmesi ve büyümesine önem veriyorlar.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar