Garanti Bankası ve BÜYEM iş birliğiyle hayata geçirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamında Van’da eğitime katılan girişimci kadınlar, 22 Nisan’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen tören ile sertifikalarını aldılar. Girişimci kadınların işlerini giderek büyütmek ve sürdürülebilir kılmak, yenilikçilik ruhunu, rekabetçi güçlerini artırmak hedefiyle Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle gerçekleştirilen Kadın
Garanti Bankası ve BÜYEM iş birliğiyle hayata geçirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamında Van’da eğitime katılan girişimci kadınlar, 22 Nisan’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen tören ile sertifikalarını aldılar.
Girişimci kadınların işlerini giderek büyütmek ve sürdürülebilir kılmak, yenilikçilik ruhunu, rekabetçi güçlerini artırmak hedefiyle Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle gerçekleştirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun 27. durağı Van oldu. Eğitimin, Van’daki mezunları için sertifika töreni düzenlendi.
Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından gerçekleştirilen; işletme, müşteri ilişkileri, yönetim becerileri, finans ve insan kaynakları gibi çok çeşitli konuları kapsayan eğitim programını başarıyla tamamlayan Vanlı kadın girişimciler, 22 Nisan’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan tören ile sertifikalarını aldılar.
2012 yılında hayata geçirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgiveren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran; “Sürdürülebilir bir gelecek için ekonomik ve toplumsal kalkınmadaki en önemli parçanın kadınların iş hayatı ve sosyal hayattaki gücünün artması olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla iki binli yılların başında çıktığımız yolda; kadın girişimleri merkezine alan, onlar için bütünsel bir program geliştiren ilk özel banka olduk. Bugüne kadar olduğu bundan sonra da kamu, özel sektör ve girişimcilik ekosisteminin yakın iş birliği çerçevesinde kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak için öncelikli olarak finansman konusuyla beraber eğitim, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açılma olmak üzere dört temel alanda yoğunlaşmaya devam edeceğiz. Bu bakış açısıyla, kadın girişimcilik alanında kalıcı etki yaratan, uzun soluklu projeler geliştirdik ve geliştireceğiz. BÜYEM ile birlikte hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimci Yönetici Okulu ise Türkiye’nin dört bir yanında 3 bine yakın kadın girişimciye işlerini büyütebilmeleri ve sürdürülebilir kılmaları için gerekli olan eğitimleri sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ise Vanlı girişimcilerimizle beraber olmaktan ve onların işlerindeki rekabetçi güçlerini arttırmak adına sağlam ilerlemeler kaydettiklerini gözlemlemenin gurur duyuyoruz.” dedi.
BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut da görüşlerini; “Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere de ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nda verdiğimiz eğitimlerin, ‘iş geliştirme’ yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyon sahibi bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz” ifadeleriyle belirtti.
Kadın Girişimci Yönetici Okulu programının, başta oda üyesi kadınlar olmak üzere çalışan ve girişimci tüm kadınlara önemli katkı sunduğunu Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ise; “2018 yılı verilerine göre Ülkemizde 15 yaş üzeri 61 milyona yakın bir nüfus gözükmekte yine bu oranın 31 milyona yakınını kadınlar oluşturmakta. Ancak istihdam ve çalışma hayatına baktığımızda erkeklerde yüzde 65.8 olan istihdam oranı kadınlarda yüzde 29.3. Yine erkeklerde işsizlik oranı yüzde 8.8 iken kadınlarda bu oran yüzde 13.7. Yüksek öğretimden mezun olan kadınlarımızın çalışma hayatında istihdamı ile ilgili ise; AB Ülkeleri ortalamasında yüzde 5.1, ülkemizde ise bu oran yüzde 21.3’ ü işsiz durumdadır. Konu ile ilgili birçok istatistik bilgisi sunabiliriz. Ancak şuna inanıyoruz, kadın toplumun her alanında kendine yer bulmalı ve değer görmelidir. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kadını önceleyen, ekonomik hayata yer almasını isteyen ve bunun için çabalayan bir yönetişim anlayışına sahibiz” dedi.