YGA bilim atölyeleri ile deprem bölgelerinde 1.1 milyon çocuğa ulaşacak

YGA bilim atölyeleri ile deprem bölgelerinde 1.1 milyon çocuğa ulaşacak

Hayal Ortaklarının ve mezunlarımızın önerileri ile yol haritasını çizen YGA uzman psikologlardan post-travma dönemine yönelik eğitimlerle saha için hazırlığını yaptı.

2 Mart itibariyle YGA depremden etkilenen çocuklar için bilim atölyelerine başladı. Hatay, Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen pilot atölyelerle 200’e yakın çocukla buluştu ve velilerle bölgenin ihtiyaçları üzerine görüşmeler yaptı.

Bu saha deneyimine göre çocukların pasif etkinliklerle oyalanmaya değil, aktif bir şekilde dahil olabilecekleri etkinliklere ve tek seferlik değil, sürdürülebilir etkiye ihtiyaç var. Fayda yaratmak için giderken zarar vermemek için ise her gönüllünün mutlaka eğitim alması gerekiyor.

Bilim atölyeleri nasıl çözüm geliştiriyor?

YGA, sahada olan kurumlar, YGA mezunları, YGA gönüllüleri ve şirket gönüllüleri ile sürdürülebilir seanslar planlıyor ve çocukların pasif değil aktif bir şekilde dahil olabilecekleri bilim atölyeleri yapıyor.
Prof. Acar Baltaş, Prof. Mehmet Toner gibi uzman bilim insanları ve psikologlar ile sahaya özel moderasyon eğitimleri de hazırlıyor. Tüm gönüllülerin eğitimlerini ise saha öncesinde gerçekleştiriyor.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar