Yardım seferberliği devam ediyor

Merkez üsttü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkımlara sebep olan deprem sonrasında pek çok kurum bölgede yardım seferberliğine devam ediyor.

Deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için kamu ve sivil toplum kuruluşları yoğun çalışmalarına devam ediyor. Hem bölgelerde aktif bir şekilde çalışan hem de ihtiyaçların analiz edilmesi konusunda doğru yönlendirmeler yapan kurumları sizler için derledik.

YARDIM ULAŞTIRMA

AFET PLATFORMU

Afetlerde toplumsal dayanışmayı ve kurumlar arası işbirliğini desteklemek amacıyla ve pek çok Sivil Toplum Kuruluşu’nun bir araya gelmesiyle oluşturulan Afet Platformu, sahada kamu kurumları ile koordinasyon halinde çalışmalarını sürdürüyor. Afet Platformu’nun ihtiyaç listeleri Instagram ve Twitter hesaplarından takip edilebiliyor.

Afet sonrası gönüllü çalışmalarda yer almak için bu formu doldurarak kayıt olunabilir.

AHBAP PLATFORMU

Afet Platformu üyeleri arasında yer alan ve ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak amacıyla kurulan Ahbap Platformu, bölgede kurtarma çalışmaları ve ihtiyaçların giderilmesi için sahada çalışmalar yürütüyor. Yayınladıkları Deprem Güvenli Noktalar Haritası ile deprem sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara kapısını açan kurum ve işletmeleri güncel olarak paylaşıyorlar.

Bölgede ihtiyaç duyulan battaniye, çadır ve gıda kolisi gibi tüm ihtiyaçlar için aşağıdaki hesap numarasına bağışta bulunulabilir. Bunun yanı sıra bölgede bulunan ev ya da işletmenizi depremzedeler için paylaşıma açabilirsiniz.

AKUT

AKUT Arama Kurtarma Derneği, afet arama ve kurtarmaya yönelik bir Türk sivil toplum kuruluşudur.

Depremin ardından sahada aktif olarak arama kurtarma faaliyetlerine başlayan AKUT için bağışta bulunarak, çalışmalara destek olunabilir.

HAYATA DESTEK DERNEĞİ

Hayata Destek Derneği, afetlerden etkilenmiş toplulukların temel hak ve ihtiyaçlarına erişimlerini sağlamayı amaçlayan bir insani yardım kuruluşudur.

Deprem bölgelerinde de hayatlara destek olmak amacıyla acil yardım ekipleri ile birlikte afet bölgesinde çalışmaya başladılar. info@hayatadestek.org adresi üzerinden iletişime geçilerek, şu an için tespit edilen acil gereksinimlerin (Kış koşullarına uygun çadır, çadır içi tüplü soba, tüp, uyku tulumu, battaniye ve temel hijyen malzemeleri) karşılanmasına destek olunabilir ya da nakdi bağış gerçekleştirilerek yardımda bulunulabilir.

İHTİYAÇ HARİTASI

Afet Platformu üyeleri arasında yer alan İhtiyaç Haritası ihtiyaç sahiplerini, destek olmak isteyen birey, kurum ve kuruluşlarla buluşturan sosyal bir kooperatiftir. Kanıtlanmış harita teknolojisi ve toplum tabanlı doğrulama işlevi aracılığıyla eğitim, sağlık, kültür-sanat gibi alanlarda yardımlaşmayı ve dayanışmayı kolaylaştırır.

Hazırlanan Afet Haritası üzerinden hasar tespit formu ile hasarlı yerleri ve görselleri paylaşarak, ihtiyaç bölgelerinin ve ihtiyaçların tespit edilmesine destek olunabilir.

KIZILAY

Türk Kızılay afet, kan, göç, sağlık, barınma, sosyal yardım, ilk yardım, eğitim, gençlik alanlarında Türkiye ve dünyada faaliyet gösteren bir insanı yardım kuruluşudur.

Depremin ardından bölgeye yönlendirilen kaynaklara destek olmak üzere bağış yapılabilir ve yaralılar için kan bağışında bulunulabilir.

TED (Türk Eğitim Derneği)  

Türk Eğitim Derneği, eğitim alanında sivil inisiyatifin etkinleştirilmesini, okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm boyutlarda yaptığı eğitim çalışmalarını ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.  

Depremde zarar görenlere yardımda bulunmak için belirtilen hesap numaralarına bağışta bulunulabilir ya da Türkiye’nin her yerinde bulunan TED kurumlarında bulunan yetkililere ihtiyaç duyulan malzemeler bırakılabilir.  

TİDER (Temel İhtiyaç Derneği)

Afet Platformu üyesi olan Temel İhtiyaç Derneği, insanların temel ihtiyaçlarına adil ve eşit şekilde ulaşabilmesi için gıda bankacılığını yaygınlaştırma çalışmaları yürüten Kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.

Depremzedeler için ulaştırılacak her türlü yardımın organizasyonu için bağışta bulunabilir ya da deprem bölgelerinde ihtiyaç olabilecek ürünlerin tedariği ve sevkiyatı için destek olunabilir.  

UCİM

UCİM (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği), çocukların sağlıklı yetişmesini sağlamak, çocukları her tür duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak, bu olayların yaşanmasının önüne geçmek amacıyla, Saadet Özkan öncülüğünde yola çıkan bir kuruluştur.

UCİM gönüllüleri AFAD ile koordineli bir şekilde sahada faaliyet göstermekte, hem başta çocuklar olmak üzere depremzedelere ihtiyaçların ulaştırılmasında hem psikosoyal destek konusunda hem de enkazdan kurtulan çocukların güvenliğini sağlama konusunda aktif olarak çalışmaktadır. Valilik izinli kampanya bağış hesabından destek olunabilir.

UNICEF

UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), dünya çapındaki çocuklara insani ve gelişimsel yardım sağlamaktan sorumlu bir Birleşmiş Milletler kuruluşudur.

Bölgeyi iyi tanıyan ve acil insani yardım konusunda öncü ve uzman olan UNICEF, AFAD Başkanlığı ile acil insani ihtiyaçlar ve genişletilmiş yardım müdahaleleri konusunda çalışıyor. Bir yandan çocuklar için acil ihtiyaç duyulan malzemelerin teminini sağlarken bir yandan da refakatsiz çocuklar için çocuk koruma, çocuklara ve ailelere acil psikososyal destek sağlanması gibi pek çok farklı konular için de bağışlar aracılığı ile yardımda bulunuyor.

HAYVANLAR İÇİN DESTEK

DÖRT AYAKLI ŞEHİR TOPLULUĞU

Dört Ayaklı Şehir Topluluğu, hayvanlar ve hayvan hakları üzerine araştırma, arşivcilik ve savunuculuk faaliyetleri yürüten bir topluluktur.

Afetten etkilenen hayvanların tedavi ve bakımları için Hayvan Kurtarma/Afet Koordinasyonu kurdular ve gereken ihtiyaçları toplayıp bölgedeki hayvan kurtarma gönüllülerine ulaştırıyorlar.

Bu kapsamda ihtiyaç listesinde bulunan malzemeler tedarik edilerek, iletişime geçilebilir.

HAYDİKO ARTVİN

HAYDİKO (Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma) Derneği, insanın doğayla bu kadar içiçe olmasına rağmen doğadan giderek kopuş yaşamasına engel olmak, doğada birlikte yaşadığımız canlılara yapılan eziyetin önüne geçmek, birlikte barış içinde yaşamı kurmak ve sokak hayvanlarının düzgün koşullarda yaşaması için mücadele etmektedir. 

Arama kurtarma çalışmalarında yer alarak hem insanların hem de hayvanların güvenli bir şekilde kurtulmaları için çalışıyorlar.

HAYTAP

HAYTAP, Türkiye’deki hayvan hakları savunucuları için güçlü bir çatı olmayı hedefleyen sivil toplum hareketidir.

Depremden etkilenen hayvanların tedavi ve bakımları için gereken ihtiyaçların karşılanmasına destek olmak üzere bağış gerçekleştirilebilir.

MEYAKO (Melekler Yaşam Köyü Derneği)

Meyako 2005 yılından bu yana, tek amacı içine doğdukları şansız dünyaları,minik dostlarımız için yeni bir umut, sıcak bir yuva haline dönüştürebilmek için kurulmuş bir yaşam ve destek köyüdür. 

Meyako Rescue ekibi olarak Adana bölgesi dışında depremden etkilenen bölgelerde saha çalışmalarına devam ediyor ve bölgelerden kurtardıkları canları Adana’ya sevk ediyorlar. Bölgelerdeki genel ihtiyaçların giderilmesine dair bağış gerçekleştirilebilir.

GÖNÜLLÜ DESTEĞİ

TOG (Toplum Gönüllüleri Derneği) 

Gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaç edinen TOG, gençlerin toplumsal ve çevresel sorunlara çözüm üretecek potansiyelleri ve enerjileri olduğuna inanarak çalışmalarını sürdürmektedir.  

Afet sonrası gönüllü çalışmalarda yer almak için bu formu doldurarak kayıt olunabilir.

Arama kurtarma çalışmaları için çalışan Toplum Gönüllülerinin afetzedelere destek olabilmesi için sahada gerçekleşecek çalışmaların giderlerine katkıda bulunulabilir. Kurumsal ve bireysel destekler için afet@tog.org.tr adresi üzerinden iletişime geçilebilir.  

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar