UNCTAD, tarımda sürdürülebilirliği destekleyen projeleri ödüllendirdi

UNCTAD, tarımda sürdürülebilirliği destekleyen projeleri ödüllendirdi

UNCTAD, Brezilya, Mısır ve Lesotho merkezli yatırım destekleme ajanslarını (IPAs), sürdürülebilir yatırımı teşvik etme, gıda güvenliği ve kalkınmaya katkıda bulunma alanındaki üstün başarılarından dolayı ödüllendirdi.

Ödüller, 14-18 Kasım tarihleri arasında Cenevre’de on üçüncü oturumu gerçekleştirilen ‘’Investment Enterprise and Development Comission’’ toplantısında UNCTAD yatırım ve girişimcilik müdürü James Zhan tarafından takdim edildi.

Ukrayna’daki savaş, tedarik zincirinde Covid-19’a bağlı aksamalar, yıkıcı seller ve iklim değişikliğinin neden olduğu kuraklıklar küresel gıda krizini tetikledi.

Birleşmiş Milletler destekli Karadeniz Tahıl Girişimi bir miktar rahatlama sağlamasına rağmen, özellikle gelişmekte olan ülkelerde kıtlıkları gidermek için daha uzun vadeli çözümlere ihtiyaç var.

UNCTAD Genel Sekreteri Rebeca Grynspan, dünyanın karşı karşıya olduğu zorluğun altını çizerek, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel ölçekte bir gıda felaketine dönüşebileceğini belirtti.

Gıda güvenliğini artırmak için daha fazla yatırıma ihtiyaç var

2030 yılına kadar açlığın olmadığı bir dünyayı amaçlayan BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SKH) 2’yi sağlamak için, sürdürülebilir tarımsal üretimi artırma yolunda büyük çabalar harcanması gerekiyor. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, gıda güvenliğini artırmak için yatırımlar ve teknolojiler arıyor.

UNCTAD 2022 Dünya Yatırım Raporu’na göre, gelişmekte olan ülkelerde tarıma yönelik yatırım projeleri halen pandeminin etkisinde ve yatırım faaliyetleri yetersiz.

Kazanan projeler

Brezilya Ticaret ve Yatırım Teşvik Ajansı, finans olanakları ve iş hizmetleri sağlayarak uluslararası teknoloji şirketlerini çekmek için tasarlanmış ScaleUp programı ile ödül aldı.

İsrail Ticaret ve Yatırım, Japonya Dış Ticaret Örgütü ve Enterprise Singapore ortaklığıyla yürütülen program, Brezilya’da 15 şirketin kurulmasına olanak sağladı.

ScaleUp programı, tarımsal üretimi optimize etmek, haşarat kaynaklı hastalıkları hızla tespit etmek ve iklime dayanıklı tarıma katkıda bulunmak için yenilikçi teknolojik araçlar ve sistemler kullanan agritech girişimlerini içeriyor.

Mısır’ın Yatırım ve Serbest Bölgeler Kurumu, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır merkezli şeker endüstrisindeki yatırımcıların ortak girişimi olan Canal Sugar Company’nin operasyonlarını kolaylaştırdığı için ödül almaya hak kazandı.

Proje, iklim değişikliği etkilerini azaltmaya yönelik akıllı tarım sistemlerini kullanarak gıda güvenliğini sağlamak için Mısır’ın 2030 sürdürülebilir kalkınma vizyonu ile uyumlu.

50 bin kişilik istihdam yaratması beklenen projenin hedefi, şeker kamışı üretiminde ülkeyi kendi kendine yetebilir konuma getirmek.

Bunlara ek olarak, yerel çiftçilerin verimlerini artırmalarına, su ve gübre kullanımını en aza indirmelerine yardımcı olacak bir eğitim akademisini hayata geçiriyor.

Lesotho National Development Corporation, tek noktada hizmet veren pazarlama ve ürün işleme tesisi olan ‘’Maluti Fresh Market Products’’ platformunu başlatma girişimi nedeniyle ödül aldı.

Yeni ticaret platformu, pazarlara ve finansmana yönelik erişimi kolaylaştırma, çoğunluğu kadın olan yerel kayıtlı çiftçileri güçlendirme ve geçimlik tarımdan ticari tarıma geçişlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Maluti Fresh Market Products, küçük çiftçilerin yerel meyve ve sebze üretimine yatırım yapmasını teşvik ederek, ithal mallara olan bağımlılığı azaltıyor.

Kaynak:

https://unctad.us6.list-manage.com/track/click?u=3592d5dcafd1b9278dd78095f&id=db7bc824f0&e=c9c7cab073

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar