Şirketler kaliteli eğitime nasıl katkı sağlayabilir?

Şirketler kaliteli eğitime nasıl katkı sağlayabilir?

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri dördüncü maddesi olan nitelikli eğitim, ‘kapsayıcı ve eşitlikçi kaliteli eğitim sağlamayı ve herkes için yaşam boyu öğrenme fırsatlarını teşvik etmeyi’ içeriyor.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı’na (OECD) göre, lise veya mesleki ve teknik okul eğitimi alan ve almayan bireyler arasında fırsatlar ve yetenekler açısından önemli bir eşitsizlik göze çarpıyor.

Bununla birlikte, eğitimdeki eşitsizlikler hayatın çok daha erken evrelerinde başlıyor. BM raporuna göre, erişilebilir ve kaliteli eğitime doğru ilerlemenin çok yavaş olduğu ve bu şartların devam etmesi durumunda 2030 yılına kadar 200 milyondan fazla çocuğun eğitimden yoksun kalacağı belirtiliyor.

Pandeminin olumsuz etkisiyle düşük gelirli ülkelerde ve düşük gelirli hanelerde yaşayan çocukların yalnızca yüzde 34’ü eğitimlerini tamamlayabildi. Ayrıca son iki yılda birçok ülkede hayata geçirilen uzaktan eğitime erişimi olmayan 500 milyon öğrenci bulunuyor.

Hükümetler, gençler için kapsayıcı ve yüksek kaliteli eğitim sağlayarak bu sorunları ele alma konusunda en büyük sorumluluğu taşırken, işletmeler de çalışanları arasında sürekli öğrenmeyi ve profesyonel büyümeyi teşvik ederek destek oluyor.

Şirketler çalışanları için düzenli eğitim programları sunabilir

Şirketler, üniversite ve teknik okullara ek olarak, kıdemli personelleri, akademisyenler ve araştırmacılar gibi uzmanlardan destek alarak kendi çalışanları için kurslar düzenleyebilir.

Bu eğitim programları, iletişim, IT becerileri, güvenlik ve etik, finansal eğitim gibi çeşitli konuları kapsayabilir.

Şirketler ayrıca çalışanlarına özel izin günleri vererek, onları MBA veya başka bir yüksek lisans derecesi aramaya teşvik etmek için kaynak sağlayabilir.

Küresel eğitimi geliştirmek için adımlar atan örnek şirketler

Eğitime katkıları işgücünün ötesine geçen ve eğitim sektöründe dünya genelinde değişiklik yaratan büyük şirketler bulunuyor.

Ericsson 2010 yılında, Kolombiya Üniversitesi Dünya Enstitüsü ve Milennium Promise ile işbirliği yaparak, dünya genelinde uzak ve dezavantajlı bölgelerdeki okullara burs ve bilişim teknolojisi alanında ekipman sağlayan bir eğitim girişim olan ‘Öğrenmek için Bağlan’ı (Connect to Learn) geliştirdi.

Microsoft, uzaktan eğitim sorununu çözmeye yönelik ucuz erişim stratejisinin bir parçası olarak okullar ve topluluklar için uygun maliyetli bağlantı çözümleri sağlamak adına dünya genelindeki iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Bu çabaların sonucunda, beş kıtada 400 binden fazla bireye hizmet veren 104 ilk ve ortaokul ile dokuz üniversitede internet hizmetinden sorunsuz yararlanılıyor.

Procter & Gamble 1996 yılında, Çin’in kırsal ve gelişmemiş bölgelerinde yaşayan çocuklar için 200’den fazla okulun onarımı ve yeni okulların inşasını amaçlayan Project Hope programını hayata geçirdi.

Kaynak:

https://sustainabilitymag.com/sustainability/how-companies-can-contribute-to-achieving-quality-education-sgd-sustainable-development-goals?utm_source=Newsletter+Sustainability&utm_campaign=ddf5514bbb-EMAIL_CAMPAIGN_2021_07_02_03_47_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_d4bf69440e-ddf5514bbb-410841330&mc_cid=ddf5514bbb&mc_eid=088f9cb000

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar