Şebekeye elektrik sağlayan ilk akaryakıt istasyonu

Şebekeye elektrik sağlayan ilk akaryakıt istasyonu

Petrol Ofisi, solar çatısı ile ilk güneş enerjili istasyonunu Bodrum Ortakent’te hizmete soktu. 153 adet yüksek verimli güneş paneli bulunan Petrol Ofisi bayisinin solar sistemi 42,075 kWp kurulu güçle, istasyonun tüm elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’ini karşılayacak. Yaklaşık 30 evin senelik elektrik ihtiyacını karşılaşabilecek kapasitedeki sistem ile yılda 180 ağaç kurtarılıyor ve 32 ton karbon salımı engelleniyor.

Petrol Ofisi istasyonunun, birkaç alanda birden ilkleri oluşturmasının yanı sıra karbon ayak izini azaltma konusunda da önemli bir örnek olduğuna vurgu yapan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Bu proje, Petrol Ofisi’nin ruh ve felsefisini taşıyan, lidere ve onun sorumluluklarına yakışır, öncülük yapacak bir proje” dedi.

Solar çatılı istasyon, Petrol Ofisi’nin yanı sıra Türkiye’nin de bazı ilklerini oluşturuyor. İstasyon, yeni yönetmelik kapsamında ön kabulü yapılarak, şebekeye elektrik sağlayan Türkiye’deki ilk akaryakıt istasyonu. Ayrıca yeni yönetmelik kapsamında aylık mahsuplaşma yapan Türkiye’deki ilk akaryakıt istasyonu unvanını da elinde bulunduruyor.

İstasyonun elektrik ihtiyacının yüzde 70’ini karşılıyor

Açılışı gerçekleştirilen Petrol Ofisi istasyonunda, 275 Watt’lık 153 adet yüksek verimli yerli üretim panel ve iki adet invertör kullanılıyor. Toplam 42,075 kWp’lık kurulu güce sahip istasyonda, yıllık 70.266 kWh’lık elektrik üretilmesi bekleniyor. Kurulu sistem, istasyonun elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 70’ini karşılıyor. Petrol Ofisi istasyonunda kurulu solar sistem ile, 30 dairelik bir site ya da küçük bir sokağın tüketimine eşdeğer elektrik üretiliyor.

Özellikleri ile Türkiye’de de ilklere imza atıyor

Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan güneş enerjili istasyon, Petrol Ofisi’nin yanı sıra farklı özellikleri ile Türkiye’nin de bazı ilklerini oluşturuyor. Solar çatıya sahip Petrol Ofisi istasyonu, yeni yönetmelik kapsamında ön kabulü yapılarak, şebekeye elektrik sağlayan Türkiye’deki ilk akaryakıt istasyonu konumunda. Ayrıca yeni yönetmelik kapsamında aylık mahsuplaşma yapan Türkiye’deki ilk akaryakıt istasyonu olarak, gündüz ürettiği elektriği gece kullanabilme avantajına da sahip.

180 ağaç kurtarılıyor, 32 ton karbon salımı engelleniyor

Açılışı gerçekleştirilen solar çatılı Petrol Ofisi istasyonunun, karbon ayak izinin azaltılmasına en güzel örneklerden birini oluşturduğunu belirten Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, şöyle konuştu: “Her şeyden önce açılışını gerçekleştirdiğimiz bu istasyon, Petrol Ofisi’nin standartlarına, ruhuna yakışır bir projeye imza atmıştır. Petrol Ofisi olarak biz işimizi en iyi, en kaliteli şekilde yapan, öncü, örnek olan, ilklere imza atan bir şirketiz. Bunu bir anlamda 78 yıllık köklü bir geleneğimizin, pazar ve sektör liderliklerimizden aldığımız sorumluğun da bir eseri, mirası olarak görüyoruz. Bu istasyonumuz da, bayimiz Paşalılar Petrol de çok doğru, sadece Petrol Ofisi çatısı altında değil Türkiye çapında gerçekleştirdiği ilklerle de örnek, alanında öncü bir proje geliştirmiştir. Güneş enerjisi ile istasyonumuzda üretilen elektrikle, yaklaşık 30 evin bir yıllık elektrik ihtiyacının tamamını karşılamaya yetiyor. Elde edilen bu yenilenebilir enerji ile yılda yaklaşık 180 ağaç kurtarılıyor ve 32 ton karbon salımını engelleniyor.

Kerem Efendioğlu
ADMINISTRATOR
PROFİL

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar