LEGO ‘’Replay’’ girişimiyle döngüsel ekonomiyi destekliyor

LEGO ‘’Replay’’ girişimiyle döngüsel ekonomiyi destekliyor

Önde gelen oyuncak üreticisi LEGO, Danimarka genel merkezinde geri dönüşüm ve döngüsel ekonomiyi geliştirmeyi hedefleyen yeni yerleşkesini tamamladı.

Çocuk oyuncağı pazarında 1900’lerden bu yana yaygın olarak kullanılan plastik, fiyat avantajı ve çok yönlü kullanımıyla günümüzde de temel hammadde olarak tercih ediliyor. Ancak, yakın gelecekte çevresel, sosyal ve yönetişimin (ESG) öncelik olacağı bir iş dünyasında, plastiğin oyuncak üretiminde baskın kullanımının sonlandırılacağı öne sürülüyor.

LEGO ürünleri dünya genelinde yaygın olarak kullanılıyor.

Hemen hemen girilen her oyuncak mağazasında LEGO ile oluşturulmuş binalar, araçlar gibi modüllerin varlığı son derece alışılmış bir görüntüdür.

Ancak, küçük LEGO parçalarının çok daha büyük modüller oluşturmak için geri dönüştürülmesi daha önceden şahit olmadığımız bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor.

Şirketin Danimarka Billund’daki genel merkezinin inşasında 5 ton geri dönüştürülmüş LEGO parçasından yararlanıldı. Bu oranda geri dönüştürülmüş LEGO malzemesi, 54 bin metrekare alan kaplayan ve 2 bin çalışana ev sahipliği yapacak olan yerleşkenin dış mekan mobilyalarının tamamının yapımında kullanıldı.

LEGO sürdürülebilir kaynak kullanımıyla ESG hedeflerine uyum sağlıyor

Bu uygulama, şirketin halihazırda kullanımda olan tek kullanımlık plastik ve dolaşımdaki malzemeleri ortadan kaldırma genel hedefiyle döngüsel ekonomiye katkıda bulunmanın yollarından birini oluşturuyor.

LEGO, bu dönüşümü başarmak için plastikleri sürdürülebilir kaynaklı malzemelerden elde edeceğini açıklayarak, sektörün bir adım ilerisinde yol aldı. Bu duyurudan sonra, oyuncak yapı bloklarının üretimini bitki bazlı bir malzemeyle gerçekleştirdi.

Sürdürülebilir ambalaj uygulamalarını da geliştirme aşamasında olan şirket, 2025 yılına kadar tüm kartonları geri dönüştürülmüş malzemelerden üretmeyi ve aynı zamanda tüketicilerin oyuncak kutularını tekrar geri dönüştürmesini kolaylaştıracak şekilde tasarlamayı planlıyor.

LEGO için öncelik olan döngüsel ekonomi kavramı, malzemeleri parçalama ve yeniden kullanma sürecini temsil etmiyor. Şirketin ‘’Replay’’ girişimi kapsamında, kullanılmış veya istenmeyen oyuncakların ihtiyacı olan çocuklara bağışlanmasının yolu açılıyor. Bununla birlikte, eski parçaları toplayarak kendilerine göndermeleri için oyuncak sahipleri motive ediliyor.

Şirket halihazırda, 118 bin 678 kutu LEGO yapı bloğunu bağışlayarak, 119 bin 418 çocuğa dokundu.

Kaynak:

https://sustainabilitymag.com/sustainability/lego-promotes-recycling-and-circular-economy-at-its-campus

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar