Karbon hesaplama platformu Greenly 52 milyon dolar yatırım aldı

Karbon hesaplama platformu Greenly 52 milyon dolar yatırım aldı

Fransız karbon muhasebe girişimi Greenly, KOBİ’lerin ve orta ölçekli şirketlerin sürdürülebilir enerjiye geçişlerini kolaylaştırıyor. Girişim, tek bir platform üzerinden şirketlerin doğaya saldığı karbon emisyonunu ölçüyor, yönetiyor ve azaltıyor.

Büyük şirketler, karbon muhasebesi alanında özel bir ekip istihdam ederek operasyonları boyunca bu emisyonlarını takip edebiliyor. Ancak daha küçük ve orta ölçekli şirketlerin bu alanda yeterli seviyede personel çalıştırması mümkün  olmayabiliyor. 

2019 yılında Alexis Normand, Arnaud Delubac ve Metthieu Vegrille tarafından hayata geçirilen Paris merkezli Greenly, karbon muhasaebesi yazılımı konusunda faaliyet gösteriyor. Küçük ve orta orta ölçekli şirketlerin net sıfır karbon hedefine ulaşmaları için yol haritası sunan girişim, şirketlerin sürdürülebilir tedarik zinciri oluşturarak operasyonel maliyetlerini azaltmalarına yardımcı oluyor.

Greenly CEO’su Alexis Normand, ‘’KOBİ’lerin ve orta ölçekli şirketlerin bu yeni yükümlülüklerle daha düşük bir maliyetle başa çıkmalarına yardımcı olmak için bu girişim yarattık’’ dedi. ‘’Yakında sera gazı emisyonlarını izlemek, mali gidişatı denetlemek kadar rutin hale gelecek’’ diyen Normand, büyüklüğü, sektörü ve coğrafyası ne olursa olsun, tüm şirketlerin emisyonlarını etkili bir şekilde yönetebilecek araçlara sahip olmaları gerektiğini belirtti.

Giderek büyüyen girişim, geçtiğimiz yıl 10 milyon doların üzerinde yıllık sürekli gelir elde etti.

Greenly, bu hedeflere ulaşmaya yardımcı olmak için şirket düzeyinde karbon muhasebesinin ötesine geçerek tek tek ürünler için yaşam döngüsü değerlendirmelerini genişletmek istiyor. 

Girişim, otomasyon ağırlıklı karbon muhasebesi yaklaşımının uzmanlığından yararlanarak daha küçük şirketlerin bu değerlendirmeleri daha hızlı ve kapsamlı bir şekilde ele almasına yardımcı olacağını umuyor.

Normand, ‘’Bazı sektörlerde karbon muhasebesi giderek daha fazla gerekli hale geliyor. Üretim alanında olduğu gibi, her bir yedek parçanın karbon ayak izini göstermeden General Motors ya da Ford gibi şirketlere satış yapamazsınız. Hazır giyim ve inşaat sektörlerinde de aynı durum söz konusu olmaya başladı’’ diyerek düşüncelerini aktardı.

Kaynak:

https://techcrunch.com/2024/03/20/greenly-series-b/

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar