İZEV Vakfı’ndan Barış Manço’lu farkındalık manifestosu

İZEV Vakfı’ndan Barış Manço’lu farkındalık manifestosu

Geçtiğimiz senelerde farkındalık projelerine Roger Waters’ın da destek verdiği katan İZEV Vakfı, korona virüsü sebebiyle gelişen yaşam algımıza 21 Mart Down Sendromlular Günü’nde Barış  Manço sarkılı bir manifestoyla dokunarak, “Ben, sen yok, biz varız” mottosunu ön plana çıkartıyor.  

İZEV Vakfı yayınladığı Duvar Yıkıcılar Manifestosu ile korona virüsünün yarattığı sosyal gündemin, bireysel sorgulamalara yol açtığını, toplumların, sosyal meselelerde yaşlısı, özel gereksinimlisi, ihtiyaç sahibi kısacası tüm bireyleri kapsayacak şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini fark ettiğini, ve bu yüzyılın “Ben, sen yok, biz varız!” diyen insanların çağı olması için bir hareket başlattıklarını ifade ediyor.

İZEV Vakfı Genel Sekreteri Merve Kılıçmanifestonun çıkış noktasını şu sözlerle anlatıyor: “İnsanın kendine yabancılaştığı günümüzde, bireylerin sürekli “ben” ile meşgul olduğunu gördük, fakat korona virüsünün yarattığı küresel bütünlük duygusu, toplumlara yeniden birey olmaktan çıkıp toplum olunması gerektiğini ve krizler ve tehlikeleri toplumca her bireyi kapsayacak reflexlerle giderebileceklerini gösterdi. Biz de toplumumuzun tarihsel değerlerinden olan ve dünyaya örnek teşkil eden “önce insan” temelli birliktelik ve dayanışma ruhunun sürdürülmesi fikriyle yola çıktık.

Duvar Yıkıcılar Manifestosu, Pink Floyd desteğiyle geçtiğimiz yıllarda milyonlarca insanın ilgisini kazanan Yaşam Hakkı-Duvar şarkısının sloganını sürdürüyor. Manifestonun metaforu “duvar”, hedefi ise zihinlerdeki duvarın yıkılması. Tam da bu sebeple bir gönüllülük çağrısı aynı zamanda ve “Duvar Yıkıcılar” tanımıyla gönüllülere sesleniyor. Proje, farkındalık videosu ile engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalık başta olmak üzere tüm sosyal meselelere dokunuyor ve topluma hitap ederek “Dur de!” diyor.

Korona virüsünün yarattığı çaresizlik duygusundan ilham alan farkındalık projesi “Duvar Yıkıcılar”

İZEV Duvar Yıkıcılar, özel gereksinimli bireylerin toplumun en büyük azınlığı olduğunu bilen, dayanışmanın eşit ve insani bir toplum yaratacağına inanan ve bunun için gönüllü olacak binlerce üyeden oluşacak. 21 Mart Down Sendromlular Günü’nde lanse edilen ilk videonun ardından birkaç gün içinde gönüllülük platformu “izevduvaryikicilar.org” adresiyle erişilebilir halde olacak ve duvar yıkıcılarını bekleyecek.

Barış Manço 21 Mart Down Sendromlular Günü’nde bir kez daha ilham kaynağı

İZEV Vakfı Başkanı Hakan Kural ise; başta engelli bireyler için, toplumdaki dayanışma ruhunu sürdürmek amacıyla bu projeyi ürettiklerini belirtti. Geçen sene aldıkları dünya starı olan Roger Waters’un desteğinin ardından,  bu projede de ülkemizin en değerli ve sevilen sanatçısı Barış MANÇO ve Dönence şarkısı ile farkındalık yaratmak istediklerini ifade etti. Doç Dr. Yavuz DİZDAR’ın sesi ve Barış Manço Barış ve Sevgi Derneği’nin desteğiyle dünyaya sunulacak olan manifesto klibi İngilizce versiyonuyla da yayına çıkacak. Hakan Kural, ünlü sanatçı Selda Bağcan’ın sesiyle başlayan manifestoyu herkesin izlemesi gerektiğini, korona virüsünden doğan toplumsal gündemin her bireyin bir diğeri için yapabileceği faydalar olduğunu hatırlattığının altını çizdi.

Daha lanse edilmeden 20 şirket ve 200 kişinin üye olduğu platform on binlerce gönüllüyü bir araya getirerek Gençlik ve Spor Bakanlığı-2020 gönüllülük yılında farklı bir insanlık bilinci oluşturmak adına yolculuğuna başlıyor. Vakıf, hem kurumsal yapıları hem de gençleri bu harekete katılmaya davet ediyor.

izevduvaryikicilar.org,  öncelikle insan odaklı ve temelinde engelli bireylere yönelik savunuculuk faaliyetlerini esas alan bir platform olarak, çevresini dönüştürmek isteyen insanların bir araya gelerek dört ana başlıkta destek üretmesini amaçlıyor.

Bu başlıklar farkındalık eğitimlerini, farkındalık etkinliklerini, ani gelişen sosyal destek taleplerine çözümü ve afet hallerinde engelli bireylerin yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamayı içeren ve ülkemizdeki milyonlarca kişiyi etkileyecek büyük bir yapıyı ifade ediyor.

Sosyal meselelere duyarlılığı ve insani yaklaşımı ile öne çıkan Doç. Dr. Yavuz Dizdar’da bu gönüllülük hareketinin bir parçası olduğu rganizasyon ilk altı ayda 10 bin kişilik bir gönüllü sayısına ulaşmayı planlıyor.  Duvar Yıkıcılar, gönüllülerini sembolize etmek için geliştirilen down sendromlu duvar yıkıcı karakter TayTay ile kendine özel bir iletişim dili oluşturacak ve Barış Manço’nun ‘Dönence’ şarkısıyla hazırlanan Manifestosu ile sesini duyuracak. Platform 21 Mart Down Sendromlular Günü’nde videosu ile yayına giriyor, üyelik sayfası ise 23 Mart Pazartesi saat 18:00 itibariyle de gönüllülerini karşılayacak.

Kerem Efendioğlu
ADMINISTRATOR
PROFİL

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar