Hayalim, mezuniyetlerinde onları ayakta alkışlamak

Hayalim, mezuniyetlerinde onları ayakta alkışlamak

Oyuncu Aydan Taş, yıllardır hayalini kurduğu Geleceğin Güçlü Kadınları projesini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kendi alanında başarılı arkadaşlarının da desteğiyle hayata geçirdi. İTÜ’de zor şartlar altında okuyan, başarılı genç kadın mühendis adaylarının eğitimine burs imkanı sağlayan projenin yaratıcısı Taş’la, projesini ve sosyal sorumluluk hedeflerini konuştuk. 

Geleceğin Güçlü Kadınları projesi fikri nasıl ortaya çıktı? 
Hepimiz öğrenci olduk. Birçoğumuz hayat şartları dediğimiz o zorluktan dolayı eğitimini yarıda bıraktı, birçoğumuzmücadele edip devam etti. Ben, mücadele edenlerdenim. Başarı derecesi yüksek ve okumak isteyen birinin, imkanların yetersiz olmasından dolayı çektiği zorlukları çok iyi bilirim. İnsanlarla iletişime geçmeyi, sohbet etmeyi çok seven biriyim. Okumak istiyorum ama durumum yok diyen çok hevesli pırıl pırıl kızlarla tanıştım. Zorluklarla nasıl mücadele ettiklerini dinledim. Hikayelerini biriktirdim yıllarca. Bir kadın olarak başka bir kadının eğitimine nasıl destek, gücüne güç olabilirim diye düşündüm. Bunun için en anlamlı gün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ydü. Sıvadım kolları, yola koyuldum. İyi ki de çıkmışım bu yola. 

Etkinlik nasıl geçti? Katılımdan memnun kaldınız mı?  
Her şey hayal ettiğimin de ötesinde çok keyifli ve çok güzel geçti. Etkinlik sonrası gelen misafirlerle sohbet etme vaktim oldu. Herkes çok memnun ve çok keyifliydi. Bütün konuklar, bu projenin ne kadar güzel ve anlamlı olduğundan bahsetti. Bu kadar insanın gözlerinin içindeki mutluluğu görünce her şeyin yolunda gittiğini o an anlıyorsunuz. 

Projenin geliriyle kaç öğrenciye fayda sağlanacak?
Aslında hedef 25 öğrenciydi ama her şey o kadar güzel gelişti ki şu an 30 genç kadın mühendis adayının eğitimine ulaştık.

Geleceğin Güçlü Kadınları oluşumu için bu defile bir başlangıç projesi mi? Önümüzdeki dönem için planlarınız var mı? 
Geleceğin Güçlü Kadınları, yıllardır hayalini kurduğum projenin sonunda hayata geçirdiğim hali. Bu kadar güzel ve kusursuz geçmesi, amaçladığım hedefe ulaşmış olmam, bana cesaret oldu. Bu etkinlik artık gelenekselleşen bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü projesi olacak. Her yıl bu etkinliği gerçekleştirerek başarı dereceleri yüksek fakat okumakta zorluk çeken geleceğin güçlü kadınlarına ulaşabildiğim kadar ulaşmayı hedefliyorum. Ayrıca, ben TEGV için gönüllü çalışıyorum. Çocuklar ve okumak isteyen herkes için elimi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğim. 

Kendi işlerinde başarılı bu kadar çok kadını bir araya getirmeyi nasıl başardınız? Hangi motivasyonla harekete geçtiniz? 
Bunu asla kendi başarım olarak görmüyorum. Burada önemli olan amaçtı. Kendi alanında güçlü ve başarılı bu kadınlar daha önce hiç denemediği podyum korkusunu, heyecanını bir kenara bırakıp “Tamam, ben varım.” dedi. “Ya yürürken düşersek” konusu açıldığında da “Aman ne olacak düştüğümüz gibi kalkmasını da biliriz” diyerek gülüp eğleniyorduk. Herkes çok keyifli, çok heyecanlıydı. Benim buradaki en büyük motivasyonum da hepsinin güzel kalbini biliyor olmam ve benim yanımda olarak bu projede yer alacaklarından emin oluşumdu. İyi ki varlar. 

Zor şartlar altında okuyan İTÜ öğrencisi genç kadın mühendis adaylarının ileride başarılarını görmek en büyük hedefinizdir kuşkusuz. Yardımda bulunduğunuz öğrencileri sonrasında takip edecek misiniz? 
Hepsine iletişim bilgilerimi vereceğim ve bana istedikleri zaman ulaşabileceklerini bilecekler. Ben de takipte olacağım tabii ki. Hatta hayalim, mezuniyetlerine katılıp onları ayakta alkışlamak. 

Kerem Efendioğlu
ADMINISTRATOR
PROFİL

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar