AstraZeneca çevre duyarlı programlarına devam ediyor

AstraZeneca çevre duyarlı programlarına devam ediyor

Küresel, bilim odaklı biyofarmasötik ilaç devi AstraZeneca (AZ), süregelen ağaçlandırma ve biyolojik çeşitlilik odaklı programını önemli ölçüde genişlettiğini duyurdu. Genişletilen orman projesi kapsamında, 400 milyon ABD Doları değerinde yeni bir yatırım ve 2030 yılına kadar altı kıtada 200 milyon ağaç dikimi ile küresel orman restorasyon taahhüdü yer alıyor.

Ekolojik ve toplumsal dayanıklılık oluşturmanın yanı sıra iklim eylemi, doğa restorasyonu ve biyoçeşitliliğin desteklenmesine katkıda bulunmak üzere 2020 yılında harekete geçen şirket, 2025 yıl sonu itibarıyla 50 milyondan fazla ağaç dikme ve bakımını yapma taahhüdüyle AZ Orman projesini başlattı.

Şirket tarafından yayınlanan en son Sürdürülebilirlik Raporuna göre, 2022 sonu itibarıyla proje kapsamında Avustralya, Endonezya, Gana, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa gibi ülkelerde 300’den fazla tür içeren 10 milyondan fazla ağaç dikilerek biyolojik çeşitlilik ve doğal yaşam alanlarının restorasyonu sağlandı.

AstraZeneca, dünya genelinde 100 bin hektarı aşan, tahmini 80 bin geçim kaynağını olumlu yönde etkileyen ve atmosferden yaklaşık 30 milyon ton karbondioksiti temizlemesi ön görülen yeni programı ile Brezilya, Hindistan, Vietnam, Gana ve Ruanda gibi ülkelerde yeni projesini genişletecek.

Projenin en büyük kısmının 64 milyon ağaçla Hindistan’ın Meghalaya bölgesinde gerçekleşeceği ve bu harekette doğa temelli karbon kredisi proje uzmanı Earthbanc ile birlikte çalıştıkları duyuruldu. Benzer şekilde Ruanda’da 30 bin küçük çiftçiye fayda sağlayacak 30 yıllık bir program belirlendi.

Ağaç dikimi ile birlikte, ağaçların uzun süre hayatta kalmasını sağlama taahhüdünü de kapsayan program, ağaç sağlığı, toprak ve su kalitesi ve biyoçeşitliliğin yanı sıra karbon tutulması gibi faktörleri izlemek için uzaktan algılama, yüksek çözünürlüklü görüntüler ve uzun vadeli izleme gibi önemli özelliklere sahip.

AstraZeneca sürdürülebilirlik stratejisini genişletiyor

AstraZeneca ayrıca, sürdürülebilir, dayanıklı ve yerel olarak uygun peyzaj yenileme planları tasarlamalarına yardımcı olmak ve bilime dayalı bir çerçeve oluşturmak üzere European Forest Institute (EFI) ve Circular Bioeconomy Alliance (CBA) ile ortak çalışmalar yürüttü.

Program, şirketin operasyonlarından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını 2026 yılına kadar yüzde 98 oranında azaltma ve tedarik zinciri emisyonlarında 2030 yılına kadar yüzde 50 ve 2045 yılına kadar da yüzde 90 mutlak azalma elde etme hedeflerini içeren sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçasını oluşturuyor.

AstraZeneca, 2021 yılında Bilime Dayalı Hedefler girişiminin Net Sıfır Standardı kapsamında iklim hedeflerini küresel çapta sertifikalandıran yedi şirketten biri oldu.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Pascal Soriot, ‘’İklim değişikliği ve biyoçeşitlilik kaybından oluşan ikiz krizler gezegene ve insan sağlığına zarar veriyor. AstraZeneca Ormanı projesiyle, biyolojik çeşitliliği desteklemek ve geçim kaynaklarını sürdürmek üzere geniş ölçekte yeniden ağaçlandırma sağlamak için yerel topluluklar, sivil toplum ve ekoloji uzmanlarıyla birlikte çalışıyoruz. 30 yıl içinde, bilime dayalı bir yaklaşımla atmosferden yaklaşık 30 milyon ton karbondioksiti bertaraf etmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

Kaynak:

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar