Şirketler için mükemmel bir strateji

Şirketler için mükemmel bir strateji

Şirketler için sosyal sorumluluk projeleri, yalnızca politik bir kazanç için değil, topluma fayda oluşturması açısından önem kazanmaya başladı. Şirketler, bu tür çabaları yaygın bir iyi niyet ve faydayla güçlendiriyorlar. Acceleration Partners’ın kurucusu ve ortağı Robert Glazer, Entrepreneur için kaleme aldığı yazıda anlatıyor.

Walmart’ın kısa zaman önce gösterdiği gibi, çevre dostu seçimler şirketlere oldukça büyük finansal fayda sağlıyor. Örneğin, Walmart otoparklarda led ışık kullanarak enerji tüketiminde yılda ortalama 100 milyon dolar tasarruf sağladı.

İster küçük bir kuruluş olsun ister ​milyar dolarlık bir kuruluş olsun, çevreciliği ya da diğer sosyal girişimleri ilerletmenin anahtarı, şirketteki herkesi aynı paydada birleştirmektir. 

Yönetim kurulu üyelerini, yöneticileri ve çalışanları aynı paydada birleştirmek zordur.  Sosyal iyilik veya akıllı yönetim hakkında bir tartışma başlattığınızda, kökleşmiş siyasi eğilimlere kadar her şey yoluna girebilir.

Bu temel zorluklara rağmen, Walmart’ın sosyal dönüşümü reel bir amaç olarak görülebilir. Hatta stratejik olarak akıllıca: Çalışanların bir araya getirilmesiyle iş gücünü düşürmek. 

Benevity tarafından yapılan bir araştırma, gönüllülük ve bağışların şirket misyonunun bir parçası olduğunda müşteri kaybının yüzde 57’ye kadar düşebileceğini göstermiştir.

Sosyal girişimleri teşvik etmek ve herkesi bir araya getirmek için aşağıdaki ipuçlarını ve tekniklerini kullanabilirsiniz. 

1. Ortak nokta belirlemek

Her takımın bir arabulucusu vardır; kendi takımınızdaki arabulucuyu bularak sorunlarınızı daha hızlı çözebilme ve daha az çatışma yaşama konusunda avantaj elde edebilirsiniz. 

CLR ve Tarn-X temizlik ürünlerinin arkasındaki üretici Jelmar’ın başkanı ve CEO’su Alison Gutterman, sosyal sorumluluk girişimlerini ileriye götürmek için daima bir anlaşma noktası aradığını söylüyor. 

Gutterman, şirketlere “ortak bir zemin bulmalarını ve bunu desteklemek için ne yaptıklarını görmelerini” tavsiye ediyor.

2.Sürdürülebilirliği hedefleyin

Bir şirket olarak kâr yaratmayı hedeflemek mantıklı fakat işletmelerin iyi şeyler yapma konusunda amaçlarına sempati duyan müşterileri için kesin taahhütlerde bulunmaları kritik öneme sahiptir. 

Yatak satışı yapan “2920 Sleep” firması sosyal fayda yaratmak ve israfı azaltmak için test ürünlerini yerel barınaklara bağışlar ve bu yatakların büyük bir çöp yığını olmasını engeller. Ayrıca, ürün geliştirme ve operasyon müdürü Karim O’Driscoll, 2920 Sleep ekibinin gelirlerinin yüzde 1’ini çevreci derneklere bağışladıklarını belirtti. 

3. Kapsayıcı liderliği başlatmak için çalışanlarınızı gönüllülüğe teşvik edin

Ekip üyelerinizi gönüllülüğe teşvik etmenin faydası nedir? Korngold Consulting tarafından yapılan bir anket, çeşitli geçmişlerden insanlara hizmet etmenin, empatiyi yüzde 76 oranında artırdığını ve bu kişilerin bakış açılarına saygısını daha da artırdığını bildirdi. Başlangıçta engellerle karşılaşsanız bile denemekten vazgeçmeyin. Bu, yöneticiler tarafından sürekli bir çabayı hak eden, değerli bir dönüşüm. Ayrıca, faydalı amaçlara bağlanmak, markanızı bilinçli tüketiciler, satıcılar ve ortaklar ile daha uyumlu hale getirmenize yardımcı olur.

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/323218

Kerem Efendioğlu
ADMINISTRATOR
PROFİL

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar