+1 Kafe ile engellilere çalışma imkanı

+1 Kafe ile engellilere çalışma imkanı

Turgutlu Belediyesi’nin hayata geçirdiği +1 Kafe projesi ile engelli bireyler bir yandan çalışırken bir yandan da sosyalleşiyor.

Turgutlu Belediyesi, engelli bireyleri topluma kazandırmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdi. TURBEM’de hayata geçirilen bu sosyal sorumluluk projesi ile engelli bireyler, +1 Kafe çatısı altında çalışma imkanı bulurken, bir yandan da gelen müşteriler ile sosyalleşebiliyor.

Geçtiğimiz aylarda Turgutlu Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezi’nde faaliyet göstermeye başlayan +1 Kafe, 15 engelli bireyin bir yandan çalışırken bir yandan da eğitim görmesini sağlıyor. Müşteriler tarafından da ilgi gören kafeye eğitim kurumları tarafından da gösterilen ilgi, gün geçtikçe artıyor.

TURBEM’de faaliyete geçirilen +1 Kafe ile engelli bireylere eğitim fırsatı

Engelli bireylerin hem sosyalleşirken hem de eğitim almasına destek olan bu proje bölge vatandaşı tarafından da oldukça ilgi gördüğünü belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı TURBEM’de faaliyete geçirdiğimiz ve engelli kardeşlerimizin belirli saatlerde çalıştığı +1 Kafe öngörümüzden çok daha fazla bir kitle tarafından ilgi gördü, görmeye de devam ediyor. Bu kapsamda kafemizin hafta içerisindeki misafirleri Empati Rehabilaston Merkezi, Firdevs Gürel Eğitim Uygulama Okulu, Hasan Üzmez Ortaokulu, Niyazi Üzmez Ortaokulu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Ülkü Ocakları bayan birimi oldu. Projemize ortak olan, engelli kardeşlerimizin destekçileri olan tüm konuklara teşekkür ediyor, henüz ziyaret etme fırsatı bulamamış hemşerilerimizi +1 Kafe’mize bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar