Ürdün’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu 3DP4ME, mülteci çocuklara işitme cihazı sağlamak için 3D baskı teknolojisini kullanarak işitme sorununun çözümüne yardımcı oluyor. Hızla gelişen teknolojik dünyada, yetersiz hizmet alan topluluklar için sağlık hizmetlerine erişim boşluğunu kapatmak için yenilikçi çözümler ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de 3D baskı teknolojisinin üretimde kullanılan adı olan ‘’Eklemeli Üretim.’’ 3D yazıcı
Ürdün’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu 3DP4ME, mülteci çocuklara işitme cihazı sağlamak için 3D baskı teknolojisini kullanarak işitme sorununun çözümüne yardımcı oluyor.
Hızla gelişen teknolojik dünyada, yetersiz hizmet alan topluluklar için sağlık hizmetlerine erişim boşluğunu kapatmak için yenilikçi çözümler ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de 3D baskı teknolojisinin üretimde kullanılan adı olan ‘’Eklemeli Üretim.’’
3D yazıcı olarak tanımlanan makinalarla yapılan Eklemeli Üretim, geleneksel üretimde olduğu gibi malzemeleri şekillendirmek veya kesmek yerine istenen ürünü oluşturmak için kontrollü bir şekilde malzeme eklenmesiyle açıklanabilir.
3D yazıcı için yol haritası olan dijital tasarımla başlayan süreç, daha sonra yazıcı tarafından malzemelerin tasarım özelliklerine göre katman katman eklenmesiyle ürün oluşturulur.
Eklemeli Üretim, havacılık ve uzay, otomotiv gibi büyük endüstrilerde karmaşık bileşenlerin üretilmesine, özelleştirilmiş tüketici ürünleri yaratılmasına ve tıbbi implantlar ve protezlerin yapımında kullanılabilir. Bu nedenle, gelişmiş üretim teknolojilerinin toplumu iyileştirme ve kapsayıcılığı teşvik etme potansiyeli yadsınamaz.
3D baskı teknolojisi işitme kaybı yaşayanların hayatını kolaylaştırabilir
Özel ihtiyaçları olan bireyleri güçlendiren kişiselleştirilmiş tıbbi cihazlardan sağlık hizmetlerine erişimdeki boşlukları kapatan yerel olarak üretilen çözümlere kadar, yapay zeka, robotik, eklemeli üretim ve bulut bilgi işlem gibi yenilikçi teknolojiler daha kapsayıcı bir gelecek için hayati önem taşıyor.
ABD merkezli sivil toplum kuruluşu 3DP4ME, yetersiz hizmet alan topluluklarda işitme kaybı olan bireylerin hayatlarını iyileştirmek için Ürdün’de faaliyet gösteriyor.
İnsanı merkezine alan girişim, gelişmiş 3D tarama, tasarım ve baskı yetenekleri ile donatılmış son teknoloji üretim vizyonu çerçevesinde ihtiyaç duyan insanlara yardımcı cihazlar sunmak için çalışıyor.
Şimdiye kadar 52 çocuğa ulaşıldı
İşitme kaybı, kronik orta kulak enfeksiyonları, ilaç toksisitesi, genetik bozukluklar ve ses kirliliği gibi faktörlerden etkilenen Ürdün ve Suriye’de önemli ve çok yönlü bir sorun teşkil ediyor. İşitme bozukluklarının oldukça yaygın olduğu Ürdün’de, geniş kapsamlı sorunlara neden olan bu durum acil çözüm gerektiriyor.
Diğer uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışan 3DP4ME, yenilikçi yerelleştirilmiş teknikleri benimseyerek ve kapsamlı bir destek sistemi sağlayarak, ihtiyaç duyanlara gerekli bakım, destek ve kaynakları sağlamayı amaçlıyor.
Girişim, gelişmiş teknolojileri, kişiselleştirilmiş yaklaşımları ve bütünsel destekleri sayesinde işitme engelli bireyleri güçlendirmeyi, iletişim becerilerini geliştirmeyi ve böylece hayatlarını olumlu yönde dönüştürmeyi görev ediniyor.
Şimdiye kadar 52 çocuğa 3D tarama metoduyla özel olarak oluşturulan işitme cihazları sağlayan sivil toplum kuruluşu, işitme kaybı olan ve desteğe ihtiyaç duyan 500 potansiyel aday için liste oluşturdu.
Sağlık hizmetlerinde gelişmiş üretimin gücü
3DP4ME gibi kuruluşların Ürdün’de 3D baskı teknolojisiyle işitme cihazları sağlama konusundaki öncü çalışmaları, teknolojinin sağlık hizmetlerindeki boşluğu doldurma ve ihtiyacı olanların yaşamlarını iyileştirme gücüne kıymetli bir örnek teşkil ediyor.
3D Baskı, işitme cihazlarına ek olarak protezlerin, ortotiklerin, dişçilikle ilgili aletler gibi pek çok tıbbi gerecin üretimini kolaylaştırarak, daha büyük ölçekte özel sağlık çözümleri sağlayabilir.
3DP4ME gibi sivil toplum kuruluşları, gelişmiş üretimin yeteneklerinden yararlanmaya devam ederken, sağlık hizmetlerinin daha adil ve kapsayıcı geleceği için umut vaat ediyor.
Kaynak: