WhatsApp ile sohbet temelli yemek siparişi geleceğe yönelik bir hamle 

WhatsApp ile sohbet temelli yemek siparişi geleceğe yönelik bir hamle 

Châtaigne adlı bir şirket, yemek teslimatı sektöründe devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atıyor: Sohbet temelli ticaret (converstional commerce).

Sohbet temelli ticaret, müşterilerin WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden sipariş vererek ürün ve hizmet satın alabileceği yeni bir model.

İsviçre merkezli Châtaigne girişimi, tamamen WhatsApp üzerinden çalışan yapay zeka destekli bir çözümle geleneksel yemek teslimat platformlarına meydan okuyor.

Bu yenilikçi yöntem sayesinde, tüketicilerin uygulama indirme ve hesap oluşturma zorlukları ortadan kalkmış oluyor.

Sistem sezgisel olarak çalışıyor: Müşteriler siparişlerini bir restoranın özel WhatsApp numarasına yazarak iletiyor. Châtaigne’in yapay zekası, bu doğal dildeki talepleri işliyor, tercihleri derliyor, sipariş özeti oluşturuyor ve aynı sohbet dizisi içinde ödeme işlemini kolaylaştırıyor. Tamamlanan sipariş, restoranın mevcut sistemlerine doğrudan aktarılıyor ve halihazırda pazarda hakim olan maliyetli aracılar devre dışı bırakılmış oluyor.

Châtaigne’in WhatsApp’a odaklanması, uygulamalarda yaşanan yorucu durumlardan kaçınarak ve mevcut kullanıcı alışkanlıklarını kullanarak tüketici tarafında kolaylık sağlıyor.

San Francisco’daki bir yazılım yarışmasından doğan Châtaigne, sohbet temelli ticarete doğru yönelimi simgeliyor. Kurucu ekip, ‘’Uygulamalar ve web siteleri geçmişte kaldı. Sohbet ise gelecektir’’ diyor. Yüksek hacim ve sıkı teslim tarihleriyle bilinen zorlu yemek teslimat sektörünü özellikle seçtikleri belirtiliyor.

Aslında bu yenilik, geleceğe dönüş tarzında bir hamle. Dijital alışverişi kısıtlayıcı kullanıcı arayüzlerinden, doğal insan etkileşim modellerine geri taşıyor. Sohbet temelli yaklaşım, ticaretin binlerce yıl boyunca fiziksel pazarlardaki işleyişiyle paralellik gösteriyor: diyalog, müzakere ve kişisel bağlantılar.

Châtaigne ve diğerleri (örneğin Amazon Alexa+), temelde çok eskiye dayanan bir şeyi yeniden canlandırmak için gelişmiş yapay zeka kullanıyor, ancak arada büyük bir fark var. Bu etkileşimler insan-bot arasında, insan-insan arasında değil.

Sohbet temelli model, daha ayrıntılı işlemler için de imkanlar sunuyor. Önceden belirlenmiş seçenekler arasında filtrelemek yerine, müşteriler doğal dilde tercihlerini ifade edebiliyor. Örneğin, ‘’çok acı olmayan ama baharatlı bir şey’’ veya ‘’geçen sefer sipariş ettiğime benzer ama vejetaryen’’ gibi.

Ticaretin sohbet şeklinde yapılması, yemek teslimatının ötesine geçerek diğer yüksek frekanslı kategorilere de yayılma ihtimali taşıyor.

https://hubs.la/Q03bSWXs0

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar