Genel Yayın Yönetmeni

Selin Babacan

Editörler

Beyza Nur Seyhan
Dilek Koyuncu
Sıla Kararoğlu

Adres

Cumhuriyet Caddesi, El Irak Apt. 165/5 Harbiye 34373 İstanbul
T: +90 212 219 29 71
KAGİDER kadın girişimcilik gündemini New York’tan Antalya’ya taşıyor

UNGA81 haftasında New York’ta temaslarda bulunan KAGİDER, UN Global Compact ve COP31 İş Forumu New York Diyaloğu kapsamında kadın girişimcilerin tedarik zincirlerine, finansmana ve yeni pazarlara erişimi ile yeşil dönüşümde daha güçlü yer alması için önerilerini paylaştı. 

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu ve Başkan Yardımcısı Şila Gök, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu Üst Düzey Haftası kapsamında New York’ta farklı uluslararası platformlarda temaslarda bulundu. New York’ta kadın girişimcilerin kurumsal satın alma süreçlerine dahil olması, finansmana ve yeni pazarlara erişimi ile yeşil dönüşümde daha fazla yer alması gündeme taşındı.

KAGİDER’in Girişimcilik ve Satın Alma Buluşması modeli, UN Global Compact’ın Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Satın Alma Çözüm Oturumu’nda paylaşıldı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen buluşmada 194 kadın girişimci ile 75 satın alma profesyoneli bir araya geldi ve 1.000’den fazla birebir görüşme gerçekleştirildi. KAGİDER, bu modelin devamı olarak 21 Ekim’de İstanbul’da yeni bir Girişimcilik ve Satın Alma Buluşması düzenleyecek.

New York’taki çalışmaların kadın girişimciler için somut ekonomik fırsatlara dönüşmesinin önemine dikkat çeken KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu konuya ilişkin düşüncelerini şu sözlerle aktardı: 

“Kadın girişimcilerin tedarik zincirlerinde, yeni pazarlarda, teknolojide ve yeşil dönüşümde daha güçlü yer alması için artık niyetten uygulamaya geçmemiz gerekiyor. Türkiye’de geliştirdiğimiz modelleri uluslararası platformlarda paylaşırken, kadın girişimcilerimizin ihtiyaçlarının COP31 iş dünyası gündeminde yer alması için çalışıyoruz. Bizim için önemli olan, kurulan bağlantıların ve ortaya konulan fikirlerin somut iş ve iş birliği fırsatlarına dönüşmesi.”

New York’tan COP31’e

KAGİDER, COP31 İş Forumu New York Diyaloğu kapsamında kadın girişimcilerin iklim politikalarında dikkate alınması, finansman kaynaklarına erişimlerinin güçlendirilmesi ve yeşil tedarik zincirlerinde daha fazla fırsata erişimlerinin sağlanması gerektiğini gündeme getirdi. 

Bu doğrultuda hazırlıkları sürdürülen “İklim Değişikliği ve Kadın Girişimciliği: Riskler, Fırsatlar ve Politika Önerileri” çalışması, kadın girişimciliği ile iklim değişikliği arasındaki ilişkiye odaklanıyor. 

Çalışmada, kadın girişimcilerin yoğun olduğu sektörlerde iklim değişikliğinin yaratacağı riskler ve ortaya çıkarabileceği yeni fırsatlar ele alınıyor. İklim teknolojileri, yapay zekâ ve KOBİ’lerin dönüşümü de çalışmanın gündem başlıkları arasında yer alıyor. 

KAGİDER, New York’ta gerçekleştirdiği temaslarda ortaya koyduğu kadın girişimciliği gündemini COP31 Antalya sürecine taşıyarak, kadın işletmelerin yeşil dönüşüm, finansman, teknoloji ve yeni pazarlara erişim  alanlarındaki ihtiyaçlarını gündemde tutmaya devam edecek.