Geri dönüşümle üretilen mayo ve kıyafetler

Geri dönüşümle üretilen mayo ve kıyafetler

Jake ve Caroline Danehy tarafından 2014 yılında çevrenin korunmasına yardımcı olmak için Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan Fair Harbor, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden mayolar üreten bir marka olarak yola çıksa da artık sürdürülebilir malzemelerden pantolon, şapka gibi kıyafetler de üretiyor. Amerika’da ortaya çıkan bu sosyal girişimi gelin yakından tanıyalım.

Çevrenin korunmasına yardımcı olmak amacıyla yola çıkan ve plastik şişelerin geri dönüşümüyle mayo ve kıyafet üreten Fair Harbor’ın hikayesi, iki kardeş olan Jake ve Caroline Danehy’nin çocukluk yıllarına dayanıyor. Çocukken yazlarını Fair Harbor Plajı’nda geçiren bu iki kardeş, zamanla plajın kıyılarında daha fazla plastik atık olduğunu fark etmeye başlar. Plastiklerin okyanus ekosistemi üzerindeki olumsuz etkilerini inceleyen kardeşler, bu konu hakkında bir şeyler yapmak ister ve böylece Fair Harbor kurulur.

Jake Danehy markanın ortaya çıkışını “Fair Harbor ile hedefimiz, sevdiğimiz okyanusları plastik atıklardan uzak tutmak için elimizden geleni yaparken gezegendeki en iyi mayoları yaratmaktı” sözleriyle açıklıyor.

Mayoların üretimi nasıl gerçekleşiyor?

Fair Harbor, öncelikle tüm dünyadan atılmış plastik şişeleri topluyor. Toplanan parçalar tesislerde yıkanıyor ve pul haline getiriliyor. Ardından, bu pullar eritilip sıkılıyor ve ipliğe dönüştürülüyor. Daha sonra ipliklerden, üzerlerine baskı yapılabilecek veya boyanabilecek bir kumaş oluşturuluyor. En son, bu kumaşlar kesilip mayolara dikiliyor ve artık sahile hazır hale geliyorlar.

512 bin 500 plastik şişe dönüştürüldü!

Fair Harbor, şimdiye kadar 512 bin 500 plastik şişenin dönüşümünü sağladı. Marka aynı zamanda eski mayoların geri dönüşümünü de gerçekleştiriyor. Eski mayosunu dönüştürmek isteyenler bir sonraki alacakları üründe yüzde 20 indirim hakkı kazanıyor.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar