Nöroçeşitliliğe sahip bireyleri uygun işverenlerle buluşturan girişim: Mentra

Nöroçeşitliliğe sahip bireyleri uygun işverenlerle buluşturan girişim: Mentra

Mentra, otizm spektrum bozukluğuna sahip adayların zorlu iş bulma sürecini kolaylaştırmak ve onları uygun pozisyonlara yerleştirmek amacıyla çalışan bir girişim. Jhilika Kumar ve Connor Reinhardt tarafından 2018 yılında Kuzey Karolina’da kurulan Mentra, yapay zeka teknolojisinin imkanlarından faydalanarak dünyanın en büyük nöroçeşitlilik istihdam ağını oluşturmayı hedefliyor.

Nöroçeşitliliğe sahip bir ailede yaşayan, otizm spektrum bozukluğu olan bir erkek kardeşe sahip olan Jhillika, sözlü iletişim kuramayan erkek kardeşinin iPad ile müzik yapabildiğini ve farklı dillerde şiirler yazabildiğini gözlemler. Genç girişimci, teknolojiyle nöro-farklı insanların yeteneklerinin ortaya çıkarılabileceğini fark eder.

Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde medya üzerine eğitim alan Jhillika, ardından bilgisayar bilimi ve UX/UI tasarımı konusunda kendini geliştirir. Eğitiminin ardından Disney’de staj yapan genç girişimci, kapsayıcı bir dünya yaratmak hayaliyle arkadaşı Connor Reinhardt ile birlikte Mentra’ı kurar.

Mentra, nöroçeşitli iş gücünü harekete geçiriyor

Bir yetenek platformu olan Mentra, akıllı algoritması sayesinde nöroçeşitliliğe sahip adayların güçlü yönlerini tespit ediyor. Ardından bu adayları işverenlerin ihtiyaçlarına göre uygun pozisyonlarla eşleştiren Mentra, yüzde 97’lik bir yıllık elde tutma oranıyla kapsayıcı ve çeşitliliğe sahip işyerleri oluşturulmasına katkı sağlıyor.

Microsoft’un Erişilebilirlik için yapay zeka ekibi tarafından ödüllendirilen Mentra, akıllı tasarımı sayesinde otizm spektrum bozukluğu gibi bireylerin kolayca kullanabileceği bir platform sunuyor. İş dünyasının herkes için erişilebilir olmasının önemini yeniden hatırlatan bu girişim, nöroçeşitliliğe sahip insanlar arasındaki yaklaşık yüzde 80’lik işsizlik oranını düşürmek için mücadele etmeye hazır.

Empatinin gücü

Ekip arkadaşı Connor Reinhardt ile birlikte Forbes 30 altı 30 Sosyal Etki listesinde kendine yer bulan Jhilika Kumar, iş dünyasında yeterince temsil edilmeyen girişimci adaylarına yaşam deneyimlerinden yararlanmalarını tavsiye ediyor. Kullanıcılar ile empati kurmanın öneminden de bahseden genç girişimci, Mentra’nın nöroçeşitli bir ekip olduğunu da belirterek girişimcilerin dünyada yaratmak istediği değişikliği gerçekleştirmeye kendilerinden başlaması gerektiğinin altını çiziyor.

Kaynakça:

https://product.hubspot.com/blog/name-dropping-jhillika-kumar-founder-of-mentra

https://www.mentra.me/about-us

https://www.forbes.com/profile/mentra/

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar