18 imeceLAB öğrencisine staj imkanı

18 imeceLAB öğrencisine staj imkanı

imeceLAB’in düzenlediği 10 haftalık “Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik” mesele süreci tamamlandı. Takımlar belirli aşamalardan geçti ve 18 öğrenci yaz boyu sürecek staj imkanı kazandı.

imeceLAB’in düzenlediği 10 haftalık “Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik” mesele süreci tamamlandı. Mesele sürecine katılan gençler Keşfet, Tanımla, Fikir Üret ve Prototiple & Test Et aşamalarından geçti. Mentorların ve paydaşların desteğiyle, devamlılık, grup içinde aktiflik, açık inovasyon bakış açısına uygunluk, projelerin etki kapasitesi ve uygulanabilirliği gibi kriterler ışığında 40 takım arasından seçilen 20 takımla devam edildi. Sürecin sonunda ise düşük karbonlu kent içi hareketlilik ve sürdürülebilir kentsel ulaşım, hareketlilikte yenilikler ile kapsayıcı hareketlilik alt başlıklarının her birinde birer finalist takım belirlendi.

Öğrencilere staj ödülü

imeceLAB’in içinde bulunduğu ekosistemin paydaşları, gençler, kamu, özel sektör, yaratıcı endüstriler, akademi, sivil toplum örgütleri. İmece, bütün bu paydaşların ortak bir zeminde buluştuğu bir sistem hayal ederek sürdürülebilirliği sağlamak adına bir staj programı tasarladı. Staj programı kapsamında imeceLAB gibi öğrencilerle birlikte değer yaratmak isteyen Beşiktaş Belediyesi, ARUP, BACIHOOD, Fazla Gıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mektepp, TOYİ ve 140journos, 18 imeceLAB öğrencisine yaz boyu sürecek staj hakkı tanıdı.

İmeceLAB sosyal girişimleri

Düşük Karbonlu Kent İçi Hareketlilik ve Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Ödülü: YAYA

YAYA takımı, özgün ve özgür rotalar amaçlayan “Route-in Istanbul” projesi ile, insanların günlük rutinlerinden uzaklaşıp alternatif oluşturabilecek yeni rotalar keşfettiği ve deneyimlerini paylaşabildiği bir uygulama ve bir sosyal farkındalık çalışması gerçekleştiriyor.

Yayalar ve bisiklet kullanımı alanlarında çalışmalar yapan Cycling Institute’ta, Hollanda Başkonsolosluğu’nun sponsorluğu ile, 20 günlük yaz okulu hakkını kazanan YAYA takımından Müge Yaylacık, bu süre boyunca Hollanda’da olacak. Ardından takım, projelerini hayata geçirmek üzere çalışmalarına devam edecek.

Hareketlilikte Yenilikler Ödülü: ASAP

ASAP, projeleri ile İstanbul’un ulaşım sorununu deniz üzerinden ele alıyor. Deniz kapasitesi oldukça yüksek olan İstanbul’un, ulaşım yükünün bir kısmını denize aktarıp, şehir sakinlerine hem daha konforlu, hem de daha pratik bir yolculuk sunmayı hedefliyor.

ASAP ekibini Amsterdam merkezli bir stüdyo olan A Lab’de, projeleri üzerinde uzman mentorlarla çalışacakları bir hafta bekliyor. Türkiye’ye geri döndüklerinde edindikleri yeni bilgiler ışığında projelerini hayata geçirmek üzere çalışacaklar.

Kapsayıcı Hareketlilik Ödülü: KUNDUZ

Kent mekânlarının engelli bireylere uygun tasarlanması kapsayıcı bir kentsel hareketliliğin oluşması için elzemdir diyen Kunduz ekibinin projesi B-Point. B-Point, kullanıcılarına şehirdeki restoran, otel, cafe, sinema gibi mekânların ne kadar erişilebilir olduğunu belirli kriterler üzerinden gösteren bir mobil uygulama.

Partnerler arasında yer alan Beşiktaş Belediyesi Karaoğlan Gençlik Merkezi desteği ile Kunduz ekibi, projelerinin prototip ve uygulama aşamalarını tamamlayarak, hayata geçmesi adına yaz boyunca çalışacaklar.

Kerem Efendioğlu
ADMINISTRATOR
PROFİL

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar