2017 Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu

2017 Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu

9 Kasım 2017, 19:30’da Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde 7. kez gerçekleşen Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri töreninde, topluma fayda sağlamış 10 sosyal girişimci ödülleri ile buluştu.

2010 yılından beri sosyal girişimcileri desteklemek, eğitmek ve girişimlerini bölgesel, küresel olarak tanıtmalarını sağlamak için kurulmuş olan program, bu yıl da 10 girişimciye birçok imkan sağladı. Bilgi Genç Sosyal Girişimcilik Ödülleri’ni kazanan 10 finalist aynı zamanda 3.000$ da sahibi oldu.

2017 yılında toplam 120 başvuru arasından 20 yarı finalist, yarı finalistlerin arasından da 10 finalist seçilen yarışmaya başvuru yapmak isteyenlerin 18-29 yaşlarında olması gereklidir. Bunun yanı sıra program dahilinde bugüne kadar, 70 finalist (fellow), 4 Uluslararası finalist (Youthactionnet), 504 saat Liderlik ve Sosyal Girişimcilik eğitimi, 63 saat mülakat, toplamda 1270 başvuru ve 68 farklı jüri üyesi katılım sağlamıştır.

Türkiye’de sosyal girişimcilik adına verilen en yoğun olarak değerlendirilen programda finalistler, ilk olarak 5 tam günlük (günde 12 saat) yoğun, yatılı bir eğitim kampını tamamladı. Sonrasında Sosyal İnovasyon Merkezi, KUSİF (Koç Üniversitesi), Impact Hub, Doğan Medya gibi firmalardan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin akademik kadrosundan oluşan eğitmenlere katıldılar. Medyadan finansa, liderlikten global çalışan sosyal girişimlere kadar pek çok konuda yoğun eğitimler düzenlendi.

Düzenlenen etkinlik, moderatörlüğünü Suat Özçağdaş‘ın üstlendiği, Doç. Dr. Itır Erhart, Dr. Uygar Özesmi ve Hülya Denizalp‘in konuşmacı olarak katıldığı panel ile başladı. Panelde sosyal girişimcilik ve girişimcilerin yaşadığı tecrübeler üzerine konuşuldu.

Panelin ardından gerçekleşen ödül töreninde, Bir Yudum Kitap girişimi ile Alparslan Demir, demgoodcoffe girişimi ile Ayşe Damla İşeri, Eylüller Dükkan ile Elif Okur, Yüztak girişimi ile Feridun Bişar, Sokakta Sanat Var Derneği girişimi ile Gencay Adıgüzel, Önemsiyoruz girişimi ile Gözde Şekercioğlu, Scode girişimi ile Kadir Can Kırkoyun, Sağlık Bahçesi girişimi ile Oğuzcan Çaltılı, Anlatan Eller ile Buse Pelin Baykan ve StationEar girişimi ile Serkan Türkoğlu 2017 Bilgi Genç Sosyal Girişimciler Ödülleri’ni aldılar.

29 yaşını geçmemiş herkes katılmalı!

Programa, Önemsiyoruz sosyal girişimi ile katılan Gözde Şekercioğlu, “yaşı 29’u geçmemiş olan herkesin mutlaka bu programa başvurmasını öneriyorum” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Topluma sosyal bir fayda sağlamak amacıyla gecesini gündüzüne katmış olan bu duyarlı sosyal girişimcileri, Türkiye’nin sosyal fayda odaklı ilk iletişim platformu olarak biz de gönülden destekliyor, yıllardır düzenlemiş olduğu bu program ile ülkemize birçok sosyal girişimci kazandırmış olan Bilgi Üniversitesi ve işbirliklerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

 

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar