Billie Eilish milyarderlere servetlerini bağışlama çağrısı yaptı Grammy ve Oscar ödüllü 23 yaşındaki pop yıldızı Billie Eilish, milyarderleri dünyadaki sorunların çözümüne daha fazla katkıda bulunmaya çağırdı. Eilish, bu yılki WSJ Innovator Awards töreninde ‘’müzik inovatörü ödülü’’nü alırken, ‘’Hit Me Hard and Soft’’ turnesi aracılığıyla elde ettiği 11,5 milyon doları dünya genelinde gıda güvensizliği, iklim krizi
Billie Eilish milyarderlere servetlerini bağışlama çağrısı yaptı
Grammy ve Oscar ödüllü 23 yaşındaki pop yıldızı Billie Eilish, milyarderleri dünyadaki sorunların çözümüne daha fazla katkıda bulunmaya çağırdı.
Eilish, bu yılki WSJ Innovator Awards töreninde ‘’müzik inovatörü ödülü’’nü alırken, ‘’Hit Me Hard and Soft’’ turnesi aracılığıyla elde ettiği 11,5 milyon doları dünya genelinde gıda güvensizliği, iklim krizi ve adaletine karşı çalışmalar yürüten The Changemaker Programı’na bağışlayacağını açıkladı. Ultra-zenginleri özellikle günümüz dünyasının karanlık ve zor zamanlarında empati ve yardımı artırmaya davet etti.
“Dünya şu anda gerçekten karanlık ve insanlar her zamankinden daha fazla empati ve yardıma ihtiyaç duyuyor’’ diyen Ellish’in bu sözleri, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan ile “Star Wars”un yaratıcısı George Lucas’ın da aralarında bulunduğu bir izleyici kitlesine yönelikti:
“Eğer paranız varsa, bunu iyi şeyler için kullanmak ve ihtiyaç sahiplerine vermek harika olur. Buradaki bazı kişiler benden çok daha zengin; eğer milyarder iseniz, neden milyarder oldunuz? Sizden nefret etmiyourm ama paranızı bağışlayın ufaklıklar!’’
Eilish, Changemaker Programı aracılığıyla yıllardır Reverb adlı sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yaparak Music Decarbonization Project ve Music Climate Revolution gibi girişimlerde yer alıyor. Bu projelerde Dead & Company’den Harry Styles’a kadar birçok sanatçıyla birlikte çalıştı.
Aynı gecede, Pricilla Chan da “Bilimsel Filantropi Yılın İnovatörü” ödülünü aldı. Zuckerberg ve Chan, hayatları boyunca Meta hisselerinin %99’unu bağışlamayı taahhüt etti ve şimdiden 7 milyar dolar bağışlamış durumda. Forbes’a göre Zuckerberg’in mevcut serveti yaklaşık 224 milyar dolar.
ABD’deki en zenginler, servet bağışına çağrı konusunda uzun dönemli bir geleneğe sahip. 1889’da çelik ve sanayi devi Andrew Carnegie, en zenginlerin servetlerini yaşamları boyunca bağışlaması gerektiğini savunmuştu.
2010 yılında Bill Gates, Melinda French Gates ve Warren Buffett da bu çağrıyı takip ederek milyarderlerin servetlerinin yarısından fazlasını yaşamları boyunca veya öldüklerinde bağışlamasını öngören Giving Pledge girişimini başlattı.
Yakın tarihli bir rapora göre, 110’u ABD’den olmak üzere toplam 256 milyarder bu taahhüdü üstlendi. Ancak rapor, taahhüt edilen serveti gerçekten yaşamları boyunca bağışlayanların sayısının oldukça az olduğunu ortaya koyuyor.
















