Türkiye’nin önde gelen girişimci ve hayırseverlerinden İbrahim Bodur’un anısını ve mirasını yaşatmak için “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü” Kale Grubu tarafından hayata geçirildi. Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcilerini ödüllendiren bu ödül, Kale Grubu’nun yaratıcı bir fikir ve sürdürülebilir bir uygulamayla yola çıkmış olan başarılı pilot projeleri yaygınlaştırılmasını hedefliyor. İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü birincilik elde
Türkiye’nin önde gelen girişimci ve hayırseverlerinden İbrahim Bodur’un anısını ve mirasını yaşatmak için “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü” Kale Grubu tarafından hayata geçirildi.
Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcilerini ödüllendiren bu ödül, Kale Grubu’nun yaratıcı bir fikir ve sürdürülebilir bir uygulamayla yola çıkmış olan başarılı pilot projeleri yaygınlaştırılmasını hedefliyor. İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü birincilik elde eden sosyal girişim 30.000 TL’lik para ödülü ile girişimine maddi destek sağlayacak.
Ödül başvurusunda bulunan sosyal girişimlerin ticari faydadan daha öncelikli olarak sosyal fayda gözettiğine yönelik geçmiş faaliyetler ve gelecek planlarını açık ve şeffaf bir biçimde paylaşması gerekiyor. Bu amaçla ödül değerlendirme ekibi adaylardan çeşitli ek bilgi ve belgeler talep edebilir. Henüz hayata geçmemiş ve planlama aşamasında olan sosyal girişimler değerlendirmeye alınmayacak. Fikir aşamasını geçmiş ve en az 1 yıldır uygulanan projeler ödül başvurusu kapsamında değerlendirmeye alınmaya uygundur.
Sosyal girişimler nasıl değerlendirilecek ?
Sosyal girişimler; özgünlük, iş modeli, sosyal etki, yeterlilik ve güvenirlilik kriterlerinde değerlendirilecek. Özgünlük kriterinde sosyal girişimin yenilikçi fikir, yaklaşım ve iş yapış biçimleri içermesi oldukça önemlidir. İş modeli kriterinde adayların faaliyetlerine ilişkin mevcut ve gelecek finansman planları değerlendirilecek. Sosyal etki kriterinde sosyal girişimlerin günümüze kadar yapılan çalışmaların sosyal etki potansiyelinin yüksek olmasının veriler üzerinden gösterilmesi ve gelecekteki çalışmaların ise sosyal etki potansiyelinin yüksek olması gerekmektedir. Son olarak yeterlilik ve güvenirlilik kriterinde ise adayların kişisel ve ticari açıdan toplumsal faydayı öncelik olarak gözetmesinin yanında çalışma ve söylemlerinde ayrımcılık veya şiddet içeren herhangi bir yaklaşım içermemesi gerekiyor.
Başvurmak isteyen sosyal girişimler, başvurularını 5 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirebilir. 13 Ekim-6 Kasım tarihlerinde ön değerlendirme süreci gerçekleşecek. 20 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında seçici kurul değerlendirme sürecinin ardından 13 Aralık’ta ödüller sahiplerini bulacak.
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü hakkında detaylı bilgi almak ve başvurmak isteyenler buradan erişebilir.
1 comment