Girişimcilikte Önce Kadın projesi ile başarılı kadın girişimciler ödüllendirildi

Girişimcilikte Önce Kadın projesi ile başarılı kadın girişimciler ödüllendirildi

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesiyle, başarılı 5 kadın girişimci ödüllerini almaya hak kazandı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesinin 5 başarılı girişimcisi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü‘nde, The Marmara Taksim Hotel‘de düzenlenen bir tören ile ödüllendirildi. Ürettikleri el emeği ürünleri teknolojiyle birleştirerek satışını gerçekleştiren 5 başarılı kadın, 50 Bin TL’ye yakın para ödülünün sahibi oldu.

Girişimcilikte Önce Kadın” projesi kapsamında, Adana, Kayseri, Denizli, Trabzon, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Muğla, Kocaeli ve Sivas’taki halk eğitimi merkezlerinde, kursiyerler Mart-Ekim 2017 tarihlerinde, aralarında teknoloji ve girişimcilik derslerinin de bulunduğu geniş kapsamlı bir eğitim aldılar. Eğitimi tamamlayan kadınlar, ürünlerinin satışını projenin internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirecekleri yarışmaya katıldılar. Başvurular, proje ortaklarının temsilcilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Başvurular değerlenirken, katılımcı kadınların proje öncesi ve sonrası beklentileri dikkate alınırken, internet sitesine girilen toplam ilan ve satış sayısı ve  toplam satış tutarı da göz önünde bulundurulan diğer kriterler arasındaydı.

Girişimcilikte Önce Kadın projesi ödülleri sahiplerini buldu

Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması Ödül Töreni, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Süel ve Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi Aydın Kolat’ın konuşmaları ve katılımları ile gerçekleşti. Ödül töreninde, Denizli’den Enhar Doğan birinci olarak 15 bin TL, Kocaeli’den Yasemin Akturan ikinci olarak 10 bin TL, Trabzon’dan Ayşe Hacıalioğlu üçüncü olarak 7 bin 500 TL para ödülünün sahibi oldular. Yarışmaya, Trabzon’dan katılarak “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Özel Ödülü”ne layık görülen Ceren Kara ve “Türkiye Vodafone Vakfı Özel Ödülü”ne layık görülen Hatice Çelik ise 3’er bin TL’lik para ödülünün sahibi oldular. Yarışmaya Kayseri’den katılan Ayşe Şahinkaya da sosyal medyada en çok halk oylamasını alarak 15 bin TL’lik para ödülünün sahibi oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi aracılığıyla son 2 yılda 20 ilde 26 binden fazla kadına ulaşıldı. Aldıkları teknoloji ve girişimcilik eğitimleri ile ürettikleri ürünlerin satışını gerçekleştiren kadınlar, kendi gelirlerinin elde etmenin mutluluğunu yaşarken, düzenlenen ödül töreni ile de “cansuyu sermayesi” olarak adlandırılan para ödülünü almanın da haklı gururunu yaşadılar.

Girişimcilikte Önce Kadın projesi kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen halk oylaması sayesinde, projenin kamuoyunda bilinirliği arttı. Halk oylaması sayesinde 51 bini aşkın oy kullanıldı.

“Girişimcilikte Önce Kadın” projesi ile kadınların ülke ekonomisine destek olduklarını belirten Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, ödül töreninde şu ifadeleri belirtti;

“McKinsey raporuna göre, kadınların potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilmesinin 2025’e kadar dünya ekonomisine katkısı 28 trilyon dolar olacak. Bir başka araştırmaya göre, 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadın, işgücüne katılma potansiyeli taşıyor. TÜİK verilerine göre ise son 10 yılda önemli bir sıçrama gösterse de Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranı hâlâ yüzde 27,5. Bu noktada, kadınların girişimciliğe özendirilmesini, kadın işgücünün girişimci olarak ekonomide yerini almasını önemli buluyoruz ve bu doğrultuda yapılacak bir kamu – özel sektör – STK işbirliğinin önemine inanıyoruz. Değerli proje ortaklarımızla 2 yıl önce ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projesini hayata geçirirken tek bir amacımız vardı: kadınların girişimcilik yoluyla ekonomiye tam katılımlarını sağlamak; işini kuran, hatta istihdam yaratan güçlü kadınlar yetiştirmek. Bugün geldiğimiz noktada, kadınlarımızın üretim gücüne ve girişimcilik potansiyeline inanmakla ne kadar doğru bir adım attığımızı, yapıcı ve akılcı enstrümanlarla desteklendiği takdirde, kadınların, iş hayatında ne kadar başarılı olabildiklerini bir kez daha görüyoruz. ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projesi ile son 2 yılda 20 ilde 26 binden fazla kadına eğitim vererek yaklaşık 43 milyon TL’lik ekonomik değer yarattık. Projemize katılan kadın kursiyerlerin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak ve gelecek planlarına destek vermek amacıyla düzenlediğimiz Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda, ayrıca bu yıl ilk kez düzenlediğimiz halk oylamasında başarıyı yakalayan kursiyerlerimize ödüllerini takdim edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı adına kendilerini tebrik ediyor, girişimci kadınlarımızın potansiyelini tüm Türkiye’ye gösterdikleri için onlara teşekkür ediyorum.”

 

 

 

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar