Türk Eğitim Derneği burs kampanyası ile öğrencilere yeni umutlar

Türk Eğitim Derneği burs kampanyası ile öğrencilere yeni umutlar

Maddi imkansızlıklarla savaşan başarılı öğrenciler için umut olan, Türkiye’nin eğitim alanındaki köklü sivil toplum kuruluşlarından Türk Eğitim Derneği, çalışmalarına devam ediyor.

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında kurulan, “Kamuya Yararlı Dernekler” arasına girebilen nadir kurumlardan biri. Kurulduğundan bu yana, öğrenciler için birçok projeye imza atan dernek, 2010 yılında başlattığı “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasıyla yardım faaliyetlerine devam ediyor.

İstanbul Sait Halim Paşa Yalısı‘nda 29 Ekim Pazar Günü gerçekleşen Cumhuriyet Balosu‘nda elde edilen gelirler, maddi güçlük yaşayan başarılı öğrencilerin hayatlarını değiştirebilmek adına, Türk Eğitim Derneği’nin 10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye burs fonuna aktarıldı.

Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet Balosu’nda toplanan gelirler ile 33 başarılı öğrencinin eğitim hayatına burslu olarak devam etmesini sağladı. Baloda, derneğin simgesindeki meşale sembolünden yola çıkarak, öğrenciler için meşaleler yakıldı. 33 öğrenciyi temsil eden meşalelerden birini yakma şerefine layık olanlardan biri de BKM (Bankalararası Kart Merkezi) idi. BKM (Bankalararası Kart Merkezi) Genel Müdürü Soner Canko ise bu konu hakkında görüşlerini şu şekilde belirtti;

Türk Eğitim Derneği, ürettiği eğitim politikaları ve açtığı okulların yanı sıra, gelecekte ülkemizin yönetim kademelerinde olacak insanları yetiştiriyor. Böylesi bir gayenin parçası ve destekleyicisi olmak çok gurur verici. İlerleyen dönemlerde Türk Eğitim Derneği’ne olan
desteğimizin büyüyerek devam etmesini umuyorum”.

Dernek, 2010 yılından bu yana devam ettiği “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyası ile maddi olanaksızlıklar sebebiyle okuyamayan 10.000 öğrenciye yardımcı olmak istiyor. Derneğin öğrencilere vereceği burs, sadece maddi destek olmayıp, öğrencilerin sosyal gelişimlerini de destekler niteliktedir.

Türk Eğitim Derneği “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” burs kampanyasının diğerlerinden farkı

  • Burs alacak öğrencilerin, maddi imkanlarının kısıtlı olmasının yanı sıra başarılı bir eğitim hayatına da sahip olması gereklidir.
  • Verilen burs kapsamında, öğrencilerin barınma, servis, kıyafet harcamaları ve cep harçlığı gibi tüm ihtiyaçlar karşılanmaktadır.
  • Öğrencinin başarısı devam ettiği taktirde, üniversite eğitiminin sonuna kadar tüm masraflarının karşılanacağını dernek garanti etmektedir.
  • Dernek burs imkanı sağladığı öğrencilere, psikolojik danışma ve rehberlik desteği sağlamaktadır.
  • Tam Eğitim Bursu’nu almaya hak kazanan öğrenciler, Türk Eğitim Derneği
    tarafından açılmış olan 38 okulda eğitim almaktadır. Bununla birlikte, öğrencilerin aile ortamından yeni okul ortamına alışma süreci dernek tarafından takip edilmektedir.
  • Öğrenciler için gerekli durumlarda ek ders seçeneği sağlanmaktadır.
  • Öğrencilere sadece akademik değil, kültürel ve sosyal gelişimleri için de dernek tarafından destek verilmektedir.
  • www.turkegitimdernegi.org.tr sitesinden özel şifre kullanılarak öğrencinin performans
    takibi yapılabilmektedir.

 

 

 

 

 

 

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar