21’nci yüzyılın öğrenme becerileri Mardin Savur’da

21’nci yüzyılın öğrenme becerileri Mardin Savur’da

Türkiye’nin dört bir yanında her yıl yüzbinlerce çocuğa eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Umuda Pedal Ekibi’nin yarattığı kaynak ile hayata geçirdiği Tasarım ve Beceri Atölyelerine bir yenisini daha ekledi. Mardin Savur Öğrenim Birimi Tasarım ve Beceri Atölyesi 29 Eylül 2019’da düzenlenen törenle açıldı.

Teknoloji ve yaratıcılığın bir araya geldiği Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin Açılış Töreni, TEGV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levend Kılıç, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Umuda Pedal Ekibi, TEGV çocukları ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmalarından önce, Savur Öğrenim Birimi’mizin çocukları konukları muhteşem bir folklor gösterisi ile karşıladı. Hemen ardından TEGV’de eğitim almış orta öğretim öğrencileri de Umuda Pedal Ekibi ile kıran kırana bir basketbol maçı yaptılar.

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı konuşmasında: “21’nci yüzyılın öğrenme becerilerinden biri olan Tasarım ve Beceri Atölyeleri’nin ilkini Tekirdağ’da kurmuştuk. Bugün beşincisini burada kuruyoruz. Umuda Pedal Ekibi, yürüttükleri bağış kampanyası ile dördüne vesile oldu. 1 Ekim Salı günü Diyarbakır Ergani’de yeni birimimizi, yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi ile açıyor olacağız. Böylelikle çocuklarımız, bu atölye kapsamında eğitimlerine devam edecekler.” diye belirtti.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. İş birliği yapılan okulların ders içi saatleri ve hafta sonu katılacağı etkinliklerle atölye, çocuklarımızın gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasını sağlıyor. Tasarım ve Beceri Atöyeleri’nin sayıları TEGV’in stratejik planı dâhilinde 2019 – 2020 Etkinlik Yılında da artmaya devam edecek.

Kerem Efendioğlu
ADMINISTRATOR
PROFİL

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar