Sosyal Girişimcilik Programı (SoGİP)’nın mezuniyet heyecanı

 Sosyal Girişimcilik Programı (SoGİP)’nın mezuniyet heyecanı

Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen, Sosyal Girişimcilik Programı (SoGİP) ilk mezunlarını verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Sosyal Girişimcilik Programı’nı (SoGİP) başarıyla bitiren, farklı üniversitelerden katılan birçok öğrenci ‘Sosyal Girişimcilik’ ve ‘KOSGEB’ sertifikalarının da sahibi oldu.

Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden katılan 600 öğrenci, Sosyal Girişimcilik Programı’na katılarak birçok eğitime katılma fırsatını yakaladı. Sosyal girişimciliğin tanıtıldığı bu program kapsamında, 150 öğrenci de kapsamlı bir sosyal girişimcilik eğitimi aldı.

Birçok üniversiteden katılarak sosyal girişimcilik hakkında kapsamlı eğitimler alan öğrenciler, Sosyal İnovasyon Merkezi’nden Sosyal Girişimcilik; Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nden de KOSGEB eğitimlerini aldılar. Eğitimlerin yanı sıra Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasından seçtikleri alanda sosyal iş fikirleri geliştirmek amacıyla Genç Başarı Eğitim Vakfı‘nın düzenlediği proje atölyelerine katıldılar.

Sosyal Girişimcilik Programı (SoGİP) öğrencileri üst düzey yöneticiler ile buluştu

Öğrencilerin sosyal girişimcilik hakkında kapsamlı bilgi edinebildiği Sosyal Girişimcilik Programı (SoGİP)‘nda, gençler üst düzey yöneticiler ile bir araya gelerek, yöneticiler ile birlikte kurumlara dair sosyal sorumluluk projelerini değerlendirerek, kurumlara yönelik hayata geçirilebilecek sosyal girişim projeleri hazırladılar. Aralarında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, BKM CEO’su Soner Canko; P&G Türkiye Kurumsal İletişim Başkanı Ayça Turgay ve ETİ Gıda Pazarlama Yöneticisi Merve Erdebil ile bir araya gelen gençler, yarattıkları iş fikirleri ile şirketler tarafından değerlendirilerek projelerini hayata geçirebilmek adına ilk adımları atmış oldular.

Birçok firma ve belediye yöneticilerinin de bulunduğu Sosyal Girişimcilik Programı (SoGİP)’nda öğrenciler bir yandan üst düzey yöneticilerden mentorluk desteği alabilirken, katıldıkları proje atölyelerinde de sosyal girişimciliği deneyimleyebilme şansını yakaladılar. İlk mezunlarını veren program, öğrencilere ‘Sosyal Girişimcilik’ ve ‘KOSGEB’ sertifikalarını da takdim etti.

İlk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşayan BRM Yönetim Kurulu Başkanı Sedef Gürsel, “Bugün burada bir bitişi değil, başlangıcı kutluyoruz. SoGiP’e sponsor olan şirketlerimizin, onlar için üretilen projeleri genç SoGiP’lilerle birlikte büyütüp geliştirecekleri, şirketleştirecekleri ve belki de birer kapsayıcı işletme olacakları yolculuklarının başlangıcını kutluyoruz” ifadelerinde bulundu.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar