Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinden engelli bireylere umut

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinden engelli bireylere umut

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesi engelli bireyler için bir umut olacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, tarafından hayata geçirilen proje Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne destek olmayı amaçlıyor. “Bir Kapakla Umuda Sen de Ortak Ol” kampanyasını başlatan üniversite öğrencileri, pet şişelerde bulunan mavi kapakları toplayarak engelli bireylere umut olabilmeyi planlıyorlar.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği‘nin Türkiye genelinde başlattığı mavi kapak projesi ile ihtiyaç sahibi engelli bireyler için tekerlekli sandalye bağışı yapılıyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin de hayata geçirdiği bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, okuldaki belirli yerlere kapak toplama kutusu konuluyor. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin gönderdiği kapak toplama kutuları aracılığıyla öğrenciler, hem fakültedeki arkadaşlarında sosyal bir farkındalık yaratırlarken bir yanda da çevre kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlıyorlar.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri çevre bilinci oluşturuyor

“Bir Kapakla Umuda Sen de Ortak Ol” kampanyası ile toplanan mavi kapaklar Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışlanması amaçlanırken, üniversite genelinde de geri dönüşüme ve engelli bireylere yönelik bir sosyal bilinç oluşturulması hedefleniyor.

Kampanyaya katılarak engelli bireylere destek olan öğrenciler, işe yaramadığı düşünülerek atılan mavi kapakların engelli bireyler için bir umuda dönüşebilmesi süreçlerinde yer alabilme durumundan memnun olduklarını dile getiriyorlar. Engelli bireylerin özgürlüğüne kavuşmasında yardımcı olan öğrenciler, yaptıkları bu projenin örnek bir proje olmasını dileyerek toplumdaki her bir bireyin bu projeye desteğini bekliyorlar.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar