Hintli bir girişim Golden Retriever’ı Mutluluk Müdürü olarak işe aldı

Hintli bir girişim Golden Retriever’ı Mutluluk Müdürü olarak işe aldı

Hyderabad merkezli teknoloji girişimi Harvesting Robotics, iş-yaşam dengesi ve tükenmişlik gibi konuların gündemde olduğu bir dönemde dikkat çeken bir adım attı.  Şirket kültürüne sevgi ve pozitiflik katmak amacıyla golden retriever cinsi bir köpek olan Denver’ı ‘’Chief Happiness Officer’’ (Mutluluk Müdürü) olarak işe aldı. 

Şirketin kurucu ortağı Rahul Arepaka, Linkedin üzerinden yaptığı paylaşımda, Denver’ın kod yazmadığını ama ofiste neşe ve pozitif enerji yaydığını belirtti. Linkedin’de de profili olan Denver’in görevleri arasında stres azaltma, çalışan moralini izleme, oyun molaları düzenleme ve ekip üyelerini coşkuyla karşılama gibi sorumluluklar yer alıyor.

Bu uygulama, iş yerlerinde duygusal refaha verilen önemin giderek daha çok benimsendiğini gösteriyor. 

Hintli şirket, hayvan dostu olarak tanınmaya başladı

Bu adım, iş yerinde sadelik, çalışan refahı, neşe ve destekleyici atmosferin üretkenlik kadar önemli olduğunu vurgulayan yenilikçi yaklaşımın bir parçası. 

Araştırmalar, evcil hayvanların ofiste bulunmasının stresi azalttığını, çalışan bağlılığını ve memnuniyetini artırdığını gösteriyor.

Hayvan dostu girişimin bu yaklaşımı diğer şirketlere de örnek oluyor. 

Google ve Amazon gibi büyük çok uluslu şirketler, çalışanlarının stresini azaltmak ve iş ortamını daha dostane hale getirmek için ofislerine evcil hayvan getirilmesine izin veriyor ve bunu teşvik ediyor. 

Google CEO’su Sundar Pichai, ofisteki en iyi çalışma arkadaşı olarak tanıttığı ve sevgiyle baktığı köpeği Jeffree’yi sıkça yanına alıyor. 

Bu tür uygulamalar, iş yerinde mutluluğun ve çalışan refahının önemini vurgulayan bir trendin parçası olarak öne çıkıyor.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar