Biz Dünyayız Platformu, İngiltere Lordlar Kamarası’nda temaslarda bulundu

Biz Dünyayız Platformu, İngiltere Lordlar Kamarası’nda temaslarda bulundu

İzmir’in kadın kanaat önderleri Londra’da Lordlar Kamarası’nda, kadına yönelik şiddet konulu toplantı gerçekleştirdi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarıyla tanınan ve sosyal girişimci Muharrem Dayanç tarafından kurulan Biz Dünyayız Platformu, Londra’da temaslarda bulundu.

Bu kapsamda 19-24 Şubat 2018 tarihleri arasında İngiltere Parlementosu Lordlar Kamarası başta olmak üzere bir dizi toplantı gerçekleştirildi.

İngiltere Kadın Platformu ve Londra Enfield Belediyesi ev sahipliğindeki programda, ilk olarak Türkiye Londra Büyükelçiliği ve KKTC Londra Büyükelçiliği’ni ziyaret eden, ardından Londra Enfield Belediyesi’nde panele katılan platform üyeleri, daha sonra Lordlar Kamarası’nda kadına yönelik şiddet sorununu ele alan fikir alışverişlerinde bulundular. Londra Büyükşehir Belediyesi’nin kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi doğrultusundaki politikaları hakkında bilgi alan Biz Dünyayız Platformu, en genel şekliyle yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen projelerde fırsat ve cinsiyet eşitliği olgularını artırıcı adımlar ile çocuk ve kadına yönelik şuçlarla mücadele konularında nelerin yapılabileceğini ele aldı.

“Amacımız bu etkinliğin bir başlangıç olması”

Programla ilgili bilgileri paylaşan Dayanç, erkeklerin desteği olmaksızın kadına yönelik şiddetin durdurulamayacağı kanaatinde olduğunu, kadına karşı şiddetin ülke ve din ayrımı gözetmeksizin tüm dünyada görüldüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız bu etkinliğin bir başlangıç olması ve hemen devamında 7 Mart 2018’de İzmir’de gazeteci, siyasetçi, sanatçı, yazar ve akademisyenlerin katılacağı tüm gün sürecek beş oturumdan oluşan ‘Dünya Vatandaşı Kadınlar Konferansi’nı gerçekleştireceğiz. Londra’ya gittiğimizde bu çağrıyı yaptık.ve konuyla ilgili kanaat önderlerini Izmir’e davet ettik. Dileğimiz ilerleyen yıllarda bu konuda daha çok işbirliği yapabilmek, toplumlararası diyaloğu geliştirmek ve toplumların bu konudaki farkındalığını arttırmak.”

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar