Araştırma: Hindistan’da kadın sosyal girişimciler

Araştırma: Hindistan’da kadın sosyal girişimciler

Dünyanın en kalabalık 2. ülkesi Hindistan’da sosyal girişimcilik ve kadınları ele alan bir araştırma, sağladığı ilginç verilerle dikkat çekti.

Sosyal girişimcilik, kadınların liderliğinde çarpan gücünü artırma noktasında etkili bir izdüşüm yolu. Kadınların diğer kadınları işe alma, kadınlara yönelik iş süreçlerine odaklanma gibi konulardaki etkileri daha yüksek bir potansiyelde değerlendirilebilir.

Buna karşın dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan’da orta ve küçük ölçekli ticari işletmelerin sadece yüzde 9’unda dümenin başında kadınlar var.

Bu eşitlikten uzak durumun değişiminin ülke geneli için önemli bir argüman sağlayacağına şüphe yok.

British Council tarafından gerçekleştirilen Hindistan’da girimcilik esasına dayalı araştırma sonuçları ise bir hayli ilginç. Ülkedeki sosyal girişimciliğin gelişiminde kadınların olası rollerinin önemine işaretler oldukça güçlü.

Hindistan’da sosyal girişim kuran kadınların, attıkları bu değerli adımla kendilerine duyulan güveni yüzde 82, öz-değeri ise yüzde 80 geliştirdikleri ortaya çıktı.

Araştırma sonuçlarına göre kadın girişimcilerin ailelerine de daha fazla saygı gösteriliyor oranlar sosyal girişimcilik sonrası ailenin daha fazla saygı görme oranını yüzde 47 olarak gösteriyor, aynı durumda erkeklerin sahip olduğu oran ise yüzde 29.
Önemli bir sosyo-ekonomik bulgu anlamı taşıdığına şüphe yok.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar