Sosyal girişimcilik odaklı yarışmaların sayısı artıyor

Sosyal girişimcilik odaklı yarışmaların sayısı artıyor

Türkiye’de sosyal girişim merkezindeki yarışmalarının sayısındaki artış dikkat çekiyor.

Türkiye’de sosyal girişimciliğin başta kavramsal olmak üzere ciddi ivme yakaladığı tartışmasız bir gerçek. Her geçen gün daha fazla sayıda insan sosyal girişimciliğin anlamını biliyor. Birçok noktada (bazen fiziksek mağazaları, bazen TV reklamları…) karşılaşılan ‘sosyal sorumluluk’, ‘sosyal farkındalık’ projeleriyle kamuoyu bilinçlenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda sosyal sorumluluğun merkeze alındığı yarışmaların sayısındaki artış da dikkat çekici. Örneğin Kale Grubu’nun kurucusu olan ve saygıyla andığımız İbrahim Bodur adına düzenlenen sosyal girişimcilik yarışmalarının 2018 yılı ayağı bu anlamda öne çıkan yarışmalar arasında yer alıyor. Başvuruların devam ettiği yarışma hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklanabilir.

Bir diğer yarışma ise BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri 2018 adını alıyor. 18-29 yaş arasında olan ve Türkiye’de yaşayan tüm gençlere açık yarışmaya son katılım tarihi 23 Eylül.

Erasmusdays 2018 – Sosyal Girişimcilik Yarışması, dikkat çekici yarışmalar arasında. 5 Ekim’e kadar başvuruları devam ediyor. Detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

En nihayetinde ise sosyal girişimcilik, daha fazla yarışmayla büyüyor, dolayısıyla iyilik ve faydanın daha fazla kişiye ulaşması, çeşitli sorunların çözümü noktasında kolektif bir etki oluşuyor.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar