Bir ülkeyi Indiegogo projesiyle aydınlatmak

Bir ülkeyi Indiegogo projesiyle aydınlatmak

Sosyal aktivistler tarafından hazırlanan proje ile yüzde 88’lik bölümünde gece elektrik kesintisi yaşanan Dominik Cumhuriyeti’nin aydınlatılması hedefleniyor.

Türkiye’de Dominik Cumhuriyeti’ni duymayan yoktur. Popüler yarışma programı Survivor’ın uzun yıllardır çekimlerinin gerçekleştirildiği Karayip Denizi ülkesi, aynı zamanda dünyanın en fakir bölgelerini de kapsıyor. Gece ülkenin yüzde 88’lik kesiminde elektrik kesiliyor ve tam anlamıyla karanlık hüküm sürüyor.

1 milyonu aşkın kişinin yaşadığı bu sorunu ele alan sosyal aktivistler Shawn Hakim ve Jacqueline Gallardo, topluluk finansmanı platformu Indiegogo’da The Dominican Light Project adını verdikleri bir proje yayınladılar.

Ülkede güneş enerjisi ile aydınlatma sağlayacak olan proje için hedeflenen bağış miktarına ulaşıldı ve ülkenin aydınlatılması için çalışmalara başlandı.

Proje ile birlikte 6-8 saat güneş enerjisi şarjıyla 12 saat ışık üreten, 2-5 yıl çalışabilen güneş enerjisi fenerleri yanmaya başlıyor.

Ülke genelinde gece aydınlatma için hala mum, kerosen lamba gibi ürünler kullanılıyor. Sağlık ve güvenlik açıdan risk yaratan kerosen lambalar ve mumlarla evlerin yanması gibi dramatik felaketlerin yoğun olarak yaşandığı ülkede söz konusu aydınlatma metotları aynı zamanda 0-4 yaş arası çocuklarda en önemli hastalık sebeplerinden biri.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar