Kullanıcıların ekran süresini kazanabilmesi için dakikada 100 adım atmalarını şart koşan Steppin adlı yeni uygulamanın, fiziksel aktiviteyi teşvik etmenin yanı sıra ekran süresi alışkanlıklarını da iyileştirebileceği düşünülüyor. Ekran bağımlılığını bir salgın olarak tanımlamak, sorunu basitleştirebilir. Ancak, bu durum demografik gruplar arasında kuşkusuz yaygın bir sorun. Kayak adlı seyahat sitesinin kurucu ortağı Paul English, bu soruna
Kullanıcıların ekran süresini kazanabilmesi için dakikada 100 adım atmalarını şart koşan Steppin adlı yeni uygulamanın, fiziksel aktiviteyi teşvik etmenin yanı sıra ekran süresi alışkanlıklarını da iyileştirebileceği düşünülüyor.
Ekran bağımlılığını bir salgın olarak tanımlamak, sorunu basitleştirebilir. Ancak, bu durum demografik gruplar arasında kuşkusuz yaygın bir sorun.
Kayak adlı seyahat sitesinin kurucu ortağı Paul English, bu soruna potansiyel bir çözüm geliştirmek amacıyla harekete geçti.
Paul English tarafından tasarlanan Steppin adlı yeni uygulama, kullanıcıların ekranda kaydırmaya başlamadan önce yürümelerini gerektiriyor: Her 100 adım attıklarında, sınırlı uygulamalara bir dakikalık erişim kazanan kullanıcılar ayrıca, tercihlerine göre daha yüksek bir adım-dakika oranı da belirleyebiliyor.
Bu konsept, sosyal medyada gezinmenin genellikle suçluluk hissi yaratan deneyimini, sağlıklı bir aktivite kapsamında bir ödüle dönüştürüyor. Böylece, ekranda aşırı zaman harcamanın yanı sıra, diğer bir salgın olan fazla oturma sorununa da çözüm getiriyor.
Steppin, birçok dijital sağlıklı yaşam aracının yaptığı gibi kısıtlamalar koymak yerine, hareket ve akıllı telefon kullanımı arasında olumlu bir geri bildirim döngüsü kuruyor.
Bununla birlikte, ekran süresini bir ödül olarak görmenin ne kadar faydalı olduğu ise tartışmaya ve/veya araştırmaya açık bir konu!
Ocak 2025’te iOS için piyasaya sürülen uygulama Apple Health ile entegre çalışıyor.
Adım sayıları, iPhone, Apple Watch, Oura Ring, Garmin saat veya Apple Health ile bağlantılı herhangi bir aktivite takip cihazından alınabiliyor.
Android sürümünün de yakında çıkması planlanıyor.
Halihazırda ücretsiz olarak sunulan Steppin, Techcrunch’a yaptığı açıklamada yıllık abonelik ücretinin yaklaşık 20 USD olacağını söyledi.
Kaynak:
















