Orta Doğulu kadınları dijital ekonomiyle tanıştıran girişimci

Orta Doğulu kadınları dijital ekonomiyle tanıştıran girişimci

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir girişimin kurucusu olan Mona Ataya, Orta Doğu’daki anneler için büyük çaplı online alışveriş platformunu yönetiyor. Ataya, Birleşmiş Milletler Ticaret Ajansı (UNCTAD) tarafından etkin çalışmaları nedeniyle 2021-2022 döneminin en başarılı altı e-ticaret girişiminden biri olarak gösterildi.

Mumzworld’ün kurucu ortağı ve CEO’su olan Ataya, 2011’den bu yana Dubai Dijital Ekonomi Odası’nın Yönetim Kurulu’nda görev yapıyor.

Ataya, Orta Doğu’daki iş kadınlarının karşılaştığı zorlukları ve onları destekleme kararlılığının altını çizerken; “MENA Bölgesinde son yirmi yıldır dijital ekonomide çalıştığını ve devrim niteliğinde bazı değişikliklere şahit oluyor. Küresel ekonominin dijitalleşmesi, dünyanın gidişatının merkezinde yer alıyor, ancak kadınlara çok az hizmet veriliyor. Kadınları iş hayatına daha fazla dahil etmemiz gerekiyor” dedi.

Ataya, yeni rolünü akıl hocası olarak kullanmayı, bilgi, beceri ve başarılarını bölgedeki diğer kadınlarla paylaşmanın yanı sıra onların faydalanmaları için araçlar, bilgiler ve kaynaklar yaratmayı umut ettiğini söylüyor.

Annelere yardım etme görevi

Mumzworld, Arap dünyasındaki kadınları desteklemek ve aileleri için bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmak için 2011 yılında kuruldu. Daha önce, anneler için ürünlere erişim sınırlıydı, fiyatlar çok yüksekti ve onların yararlanabileceği online bir pazar bulunmuyordu. Bu sorunları çözmek için yola çıktıklarını ve bölgedeki en geniş kaliteli ürün yelpazesiyle 2,5 milyondan fazla annenin evine ulaşan ve dünya markalarının ilk tercihi haline gelen bir iş kurdukları belirtiliyor.

Bugün, 6 binden fazla marka ve web sitesinde 300 binden fazla ürünle 350’den fazla personelleri olan; başarılı, kendi içinde büyüyen, altın bir standart haline gelen ve diğer kadınların bölgede başarılı olmaları ve daha fazla iş yaratmaları için ivme yaratan bir işletme olarak pazarda yerini alıyor.

Erkek egemen bir sektör

Orta Doğu’daki e-ticaret endüstrisi, tedarikçilerden dağıtım şirketlerine ve finansörlere kadar büyük ölçüde erkek egemen olduğundan, bu alanda faaliyet gösteren bir kadın için büyük zorluk yaratabilir. Kurumsal labirentte manevra yapmak ve başarılı olmak için benzersiz beceri ve yeteneklerin kullanılması gerektiğine işaret ediyor.

Kadınlar başarılı olduklarında ve ölçeklenebilir işler kurduklarında, diğer kadınlar da kendi girişimlerini başlatmak için bu başarılardan ilham alıyor ve cesaretleniyor.

Kaynak:

https://news.un.org/en/story/2022/01/1108912?utm_source=UN+News+-+Newsletter&utm_campaign=4e9c4197d2-EMAIL_CAMPAIGN_2022_01_04_01_25&utm_medium=email&utm_term=0_fdbf1af606-4e9c4197d2-107950321

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar