Farklı kişileri aynı masa etrafında sosyalleştiren platform: YeatUp

Farklı kişileri aynı masa etrafında sosyalleştiren platform: YeatUp

YeatUp Selda Susal tarafından kurulan sosyal bir yemek paylaşım platformu olarak adlandırabiliriz. Farklı kişilerle aynı masa çevresinde sohbetinizi ederken, çeşitli yemeklerden de tadabilmenize olanak sağlayan bu platformu sizler için inceledik.

Selda Susal, 20 yıl boyunca kurumsal şirketlerde çeşitli görevlerde çalışmış bir iş kadını. 2015 yılında ise, bu 20 yıllık kariyerini bırakarak, YeatUp isimli girişiminin temellerini atmaya başlamış. En başta birbirini tanımayan kişileri aynı yemek sofralarında birleştiren organizasyonlar düzenlemeye başlamış. Bunun için de ressamların ev atölyeleri gibi değişik mekanlarda insanları bir araya getirmeye başlamış.

En başta gezginleri hedef alan bu uygulama, katılımcıların beğenisi üzerine geliştirilerek bugün ki haline gelmiş. “Şu ana kadar gittiğim ülkelerde en çok evlerin içindeki yaşamı merak ettim, çünkü gerçek yerel kültürü evlerde gözlemleyebileceğimi düşünüyorum” diyen Susal, bu platform sayesinde, kültürünü merak ettiğiniz bir sofraya dahil olarak keyifli dakikalar geçirip, o kültüre ait yemeklerden de yiyebilirsiniz.

Aslında yemeğin bir bahane dönüştüğü bu platformda asıl amaç, insanları gündelik yaşantılarından, sanal dünyadan ve stresten biraz uzaklaştırarak sosyal bir ortamda keyifli sohbetler etmesini de sağlamak.

Ben de bu platforma katılmak istiyorum diyenler için YeatUp

Peki ya bu keyifli sohbetlere dahil olmak için ya da lezzetleri yemeklerinizi bu insanlarla paylaşmak isteyenler için söylemeliyiz ki platformda bunun için bazı süreçlerden geçilmesi gerekiyor.

İlk olarak YeatUp sitesine girerek üye oluyorsunuz ve profil oluşturuyorsunuz. Sitede bulunan Davet Sahipleri ve menüler arasında dolaşırken, hoşunuza giden bir davete rezervasyon talebinde bulunuyorsunuz. Talebiniz Davet Sahibi tarafından 48 içerinde incelenip size bir geri dönüş yapılıyor.

Davet sahibi olarak platforma dahil olmak isteyenlerde ise süreç şu şekilde işliyor; davet sahiplerinin başvurularından sonra değerlendirmeden geçeceği 3 aşama bulunmakta. Davet sahiplerinin başvuruları site üzerinden alınıyor ve inceleniyor. İkinci aşamada ise, incelemeden geçen davet sahipleri ile Skype üzerinden yüz yüze bir görüşme sağlanıyor. Bu görüşmelerden sonra ise davet sahipleri bir deneme etkinliği oluşturuyor. Yemeğe katılan üyeler davet sahibini değerlendirdikten sonra, davet sahipleri platforma kabul edilmiş oluyor.

Gelelim bu uygulamanın en güzel yanına. Platformda Food for Good adı altında bir uygulama bulunuyor. YeatUp platformu, insanları bir masa etrafında sosyalleşmesini sağlamanın yanı sıra, Food for Good uygulaması ile de açlıkla mücadeleye destek de oluyor. Bu desteği için site üzerinden yenilen her bir yemek sayesinde, Temel İhtiyaçlar Derneği‘ne (TİDER) bağışta bulunarak sağlıyor.

Türkiye’de ve yurtdışında birçok şehirde hizmet veren YeatUp sosyal yemek platformu, öğrenciler için de bir çalışmaları olacağını belirtiyor. Özellikle evlerinden uzakta okuyan “Erasmus öğrencileri” için öğrenci menülerini sürece dahil edeceklerini açıkladılar.

Kişileri bir masa etrafında toplayarak onların sosyalleşmesini amaçlarken, bir yandan da yiyecek bulmakta zorluk çeken insanlara yardım eden bu platform hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar