2023 SES Yılın Kadınları oylaması başladı

2023 SES Yılın Kadınları oylaması başladı

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, mücadelesiyle ilham veren kadınları ödüllendirdiği “Yılın Kadınları” oylamasının üçüncüsünü başlattı. Halkın oylarıyla belirlenecek olan “2023 Yılın Kadınları” ödülleri, 18 Ocak 2024’te yapılacak törenle sahiplerine kavuşacak.
 
SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış için dayanışmaya katkıda bulunan kadınları herkese açık oylama ile seçmek için yola çıkıyor.
 
“2023 Yılın Kadınları” aday listesi, Türkiye ve dünyada kadın hakları mücadelesi vermek; cinsiyet eşitliğini savunmak; öncü, eşitlikçi ve feminist duruşuyla örnek olmak; başarılarıyla kadınlara ilham vermek; sistematik baskılara direnme cesareti göstermek ve kadın dayanışmasına katkı sunmak gibi kriterler çerçevesinde SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’nda yer alan haberler kapsamında hazırlandı. Listede Türkiye’den ve dünyadan 23 kişi ve grup aday olarak yer alıyor. Toplamda 12 kadının ödül alacağı tören, bu sene de ilham veren cesur kadınların hikâyelerine ev sahipliği yapacak.
 
2023 yılının kadınlarını seçmek için aşağıdaki linkten oylamaya katılabilir veya listede olması gerektiğini düşündüğünüz adayları iletebilirsiniz.
 
https://tr.surveymonkey.com/r/WCWGFLS
 

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar