Sosyal inovasyon platformu imece nasıl çalışıyor?

Sosyal inovasyon platformu imece nasıl çalışıyor?

imece, bireyleri ve kurumları bir araya getirerek çözüm üretimine doğrudan katkı sunmayı hedeflediği meseleleri, 193 Birleşmiş Milletler üyesi ülkenin iş birliğiyle hazırlanan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi doğrultusunda belirliyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, 2000 yılında düzenlenen Binyıl Zirvesi sırasında neticelendirilen ve duyurusu yapılan Binyıl Hedefleri’ni takiben 2015 yılında ikinci 15 yıllık plan olarak tanıtıldı. Sekiz başlıktan oluşan Binyıl Hedefleri’nin hedeflerin genişletilmesi ve güncellenmesiyle kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme, kapsayıcı ve demokratik yönetişim, iklim değişikliği ve çevre konularında ulusal ve uluslararası iş birlikleri hedefleniyor.

imece ise 3 ay ön kuluçka 4 ay kuluçka olmak üzere 7 aylık süreçten oluşan Destek Programı aracılığıyla bu 17 hedeften birini tema olarak belirliyor. Bu kapsamda yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler öneren sosyal girişim fikirlerinin geliştirilmesinde etkin bir rol oynuyor. Program süresince sosyal girişimci adaylara eğitim, mentorluk ve hibe desteği sağlıyor.

Başvuru süreci 2017’nin Şubat ayında başlayan, ön kuluçka finali ise Haziran ayında gerçekleşen ilk Destek Programı süreci için belirlenen hedef, Nitelikli Eğitim olmuştu. Ön kuluçka finali 7 Nisan’da gerçekleşen ikinci dönemde ise Toplumsal Cinsiyet Eşitliği tema olarak belirlendi.

Bu kapsamda geliştirilen projelerde kadınlar ve kız çocuklarının güçlendirilmesi, önlerindeki engellerin kaldırılmasına yönelik çözüm üreten fikirlerin nitelikli sosyal girişimlere dönüşebilmesi amaçlanıyor.

İkinci dönemin sonuçlanmasını takiben başlayacak yeni dönem için seçilen hedef, Eşitsizliklerin Azaltılması. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, bu hedefi küresel ve bölgesel gelir eşitsizliğinin, mali yardımlar, ilgili kurumların düzenlenmesi ve kontrolünde iyileştirme, kalkınma yardımları ve doğrudan yabancı yatırımları, eşitsizliğin en yoğun olduğu bölgelere yönlendirme niyetiyle oluşturduğunu belirtiyor. Bu hedefi odağa alan 3. Destek Programı sürecinin başvuruları sonbaharda açılacak.

Gelişmeleri imece.com veya imece’nin sosyal medya kanalları üzerinden takip edebilirsiniz.

imece / medium

imece / twitter

imece / facebook

imece / instagram

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar