2018, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edildi

2018, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edildi

2018 yılının Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edilmesine dair Başbakanlık genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çocuk işçiliği, Türkiye’deki önemli sorunlardan biri. Bu soruna dair mücadelede farkındalığın artması ve atılacak her adım büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Başbakanlık tarafından 2018 yılı, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edildi ve genelge Resmi Gazete’de Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çocuk işçiliği ile mücadele noktasındaki duyarlılığın artırılması ve bu yöndeki politikalara katkı sağlaması amacıyla yayınlanan genelgede çocuk işçiliğinin, küresel ve ulusal çapta önemli sorunların başında geldiği, çocukların zihinsel, bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Uluslararası kuruluşların kararları dikkate alınacak

Genelgede, çocuk işçiliği ile mücadelede uluslararası kuruluşların kararlarının, Türkiye’nin ihtiyaçlarıyla harmanlanarak bu kapsamda mevzuat ve politikaların meydana getirildiği belirtilirken şu ifadeler dikkat çekti;

“Program kapsamında, çocuk işçiliğini önlemeye yönelik temel stratejiler, faaliyetler ve bu faaliyetlerden sorumlu olan ve iş birliği yapılacak kurum ve kuruluşlar ile faaliyetlerin tamamlanma süreleri belirlenmiştir. Programda yer alan faaliyetlerin takibi yılda iki kez düzenlenen İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantıları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.”

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar