Gençlerden Covid-19’un getirdiği sorunlara yaratıcı çözümler

Gençlerden Covid-19’un getirdiği sorunlara yaratıcı çözümler

Zorlu Holding ana partnerliğinde, imeceLAB ve Yenibirlider Derneği’nin yürütücülüğünde gerçekleştiren “Sağlıklı Bireyler ve Topluluklar” temalı mesele süreci tamamlandı. Türkiye genelinde liseli ve üniversiteli gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen süreç boyunca takımlar, Covid-19 sonrası çok daha acil ve önemli hale gelen “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” meselesine çözüm arayan projeler geliştirmeye odaklandı. Türkiye’nin 20 farklı şehrinden 115 öğrenciden oluşan 30 takımın katıldığı mesele sürecinin 28 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Kapanış Buluşması’nda, jüriye sunum yapan 6 finalist takım arasından seçilen takımlar; tıp fakültesi öğrencilerinin sağlık okuryazarlığı konusunda geliştirdikleri İlaç Asistanım projesiyle SCRUBS, ekolojik turizm konusunu gündemine alan Eco Travel projesiyle Vefa1872 ve bireylerin önceliklerine göre güvenli ve sağlıklı mekan seçimini yapabilecekleri bir online platform sunan Güven.App projesiyle PeerCO oldu.

Zorlu Holding, ATÖLYE ve sürdürülebilirlik ajansı s360’ın kurucu ortaklığında hayata geçirilen sosyal inovasyon platformu imece, sosyal, kültürel ve çevresel meselelere kolektif bir şekilde çözüm üretilmesini sağlayan açık sosyal inovasyon laboratuvarı imeceLAB ile başlattığı yeni mesele sürecini tamamladı.

Zorlu Holding ana partnerliğinde, imeceLAB ve Yenibirlider Derneği’nin yürütücülüğünde 7 Haziran’da başlayan ‘Sağlıklı Bireyler ve Topluluklar’ temalı mesele sürecine Türkiye’nin 20 farklı şehrinden 115 öğrenciden oluşan 30 takım katıldı. Türkiye genelinde liseli ve üniversiteli gençlerle birlikte, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın odağa alındığı mesele sürecinde, Covid-19 sonrası çok daha acil ve önemli hale gelen “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” gündeme alındı. Mesele sürecine; EY Türkiye araştırma partneri, ebursum ile İstasyon TEDÜ iletişim ve network partneri, Coronathon Türkiye ile teyit.org bilgi ve içerik partneri, Mindhood, Mentornity ve Tribe dijital platform partneri olarak katkı sağladı.

Gerçekleşen ara elemeler sonucunda sürece devam eden 6 finalist takım; 28 Haziran Pazar günü ZOOM platformu üzerinden online olarak gerçekleştirilen Kapanış Buluşması’nda yaptıkları sunumlarla projelerini paylaştı.

PeerCO, SCRUBS ve Vefa1872 en beğenilen 3 takım oldu

Sekiz jüri üyesinin yanı sıra 16 mentorla birlikte toplamda 70 kişinin yer aldığı kapanış etkinliğinde, her takıma 7 dakika sunum süresi verildi, jüri ve mentor geri bildirimlerinin ardından değerlendirmeler yapıldı. Jüri oylarının yüzsw 50, imeceLAB ve Yenibirlider ekip oylarının yüzde 20, mentor oylarının yüzde 20 ve öğrenci oylarının yüzde 10 olarak genel ortalamayı belirlediği bir değerlendirme süreci gerçekleştirildi. Günün sonunda ise en fazla puanı alan 3 takım PeerCO, SCRUBS ve Vefa1872 oldu. Bu takımlar süreç boyunca 20 saatten fazla eğitim almanın yanı sıra en fazla mentor görüşmesi yapan takımlardı. Seçilen bu takımlar iki ay boyunca kuluçka sürecine dahil olarak eğitim ve mentorluk desteği alacaklar ve liderlerin kreatif potansiyellerini keşfederek sorun çözme yeteneklerini geliştirebilecekleri bir online okul olan İDEOU’dan “From Ideas to Action”, “Storytelling for Influence”, “Insights for Innovation” eğitimlerini alacaklar. Seçilen bu üç takımın dışındaki diğer üç takım da mentorlardan ve imeceLAB’ten projeleri için destek almaya devam edecek. Ayrıca her takım üyesi, doğal yaşamı koruma vakfı olan WWF’in sürdürülebilir tekstil ürünlerinden hediye çekiyle ödüllendirildi.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar