Odi ile öğrencilere askıda yemek dayanışması

Odi ile öğrencilere askıda yemek dayanışması

Sosyal etki alanında çalışan Odi girişimi, askıda yemek modelini öğrencilerin kolayca erişebileceği bir ağa dönüştürerek ücretsiz yemek sağlıyor.

Ocak 2025’te hayata geçirilen Odi (Öğrenci-dostu-işletme) askıda yemek sistemi ile anlaşmalı restoranlarla öğrencileri buluşturuyor. 

Gücünü destekçilerinden alan girişim, herkesi, bu iyilik ve dayanışma hareketini büyütmeye davet ediyor. Ekonomide artan maliyetlerden en fazla etkilenen gruplar arasında öğrenciler yer alıyor. Temel ihtiyaçlardan birisi olan beslenmeye erişim, maliyet artışlarından doğrudan etkileniyor.

PISA 2022 araştırmasına göre Türkiye’de her beş öğrenciden biri, maddi yetersizlikler yüzünden haftada en az bir gün aç kalıyor.

Üniversite öğrencilerinin beslenmeye erişimini sağlamak amacıyla kurulan Odi, Ankara, İzmir ve İstanbul dahil 5 şehirde hizmet veriyor. 

Özellikle üniversiteler ve öğrencilerin yoğun olduğu bölgelere odaklanan sosyal etki girişimi, askıda yemek uygulamasını organize bir şekilde yaygınlaştırmaya çalışıyor. 

Kurulduğu günden bu yana Odi üzerinden toplam 16.480 menüm askıya bırakıldı. 6.810 menü askıdan alındı. 14.664 kullanıcıyla her geçen gün büyüyen bir dayanışma ağı içinde çalışmalar yürütülüyor.

Askıda yemek bırakmak/ almak veya Odi’li işletme olmak gibi adımlar için aşağıdaki adresten Odi’ye ulaşılabiliyor:

https://getodi.com/

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar