KODA köy öğretmenlerini Sosyal Duygusal Öğrenme Kampında buluşturdu

KODA köy öğretmenlerini Sosyal Duygusal Öğrenme Kampında buluşturdu

Depremden etkilenen bölgelerde görev yapan 67 köy öğretmeni Gaziantep’te üç gün süren Sosyal Duygusal Öğrenme Kampı’nda bir araya geldi.

Köy Okulları Değişim Ağı Derneği’nin (KODA) Afet Sonrası Kırsalda Eğitime Destek Programı kapsamında düzenlenen Sosyal Duygusal Öğrenme Kış Kampı, 17-19 Ocak tarihleri arasında Gaziantap’te gerçekleştirildi. Kamp boyunca, depremden etkilenen bölgelerde görev yapan 67 menti öğretmen, 14 mentör danışmanı ve 7 eğitmen bir araya geldi.

Üç gün süren kamp boyunca öğretmenler, sosyal duygusal öğrenmenin yalnızca bir kavram olarak değil, sınıfın gündelik akışına yerleşen bir yaklaşım olarak nasıl ele alınabileceğini birlikte çalıştı. Atölyeler, grup sunumları, değerlendirme çemberleri ve uygulamalı çalışmalar aracılığıyla öz farkındalık, öz yönetim ve iletişim becerileri başlıkları derinlemesine ele alındı.

Nitelikli çocuk edebiyatı odağındaki eğitimde yazar Tülin Kozikoğlu, sınıfa uygun kitap seçimi ve entegresi ile etkileşimli kitap okumanın önemini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca kamp kapsamında gerçekleştirilen seminer programına Milli Eğitim Akademisi Şube Müdürleri Refik Olgun ve Barış Tuzlu da katıldı.

Sosyal Duygusal Öğrenme Kış Kampı’na katılan menti öğretmenler, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası depremden etkilenen 12 ilde görev yapan ve mesleğinin ilk üç yılındaki sınıf öğretmenlerinden oluştu.

Afet Sonrası Kırsalda Eğitime Destek Programı kapsamında yürütülen bu çalışmalarla; öğretmenlerin mesleki dayanışma alanlarının güçlendirilmesi, sınıflarda sosyal duygusal öğrenme temelli uygulamaların yaygınlaştırılması ve meslek yaşamının başındaki öğretmenlerin görev yaptığı deprem bölgesindeki köylerde eğitimin bütüncül ve sürdürülebilir biçimde iyileştirilmesi hedefleniyor.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar