Türk Eğitim Derneği’den Türkiye’de bir ilk

Türk Eğitim Derneği’den Türkiye’de bir ilk

Türk Eğitim Derneği’nin “Akreditasyon ve Danışmanlık Lansmanı” 15 Ocak Çarşamba günü Feriye’de gerçekleşti. Türk Eğitim Derneği, kurumsal değerlerinin ülke genelinde yaygınlaşmasını artırmak ve özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamak amacıyla özel okullar için “Akreditasyon ve Danışmanlık” yapmaya başlıyor.

Türk Eğitim Derneği’nin eğitimde kaliteyi güvence altına alan “Akreditasyon ve Danışmanlık” lansmanında Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, öncelikle miras kelimesi üzerinde durdu. Pehlivanoğlu, “Miras kelimesi size ne çağrıştırıyor? Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre; bir kuşağın kendinden sonra gelen kuşaklara bıraktığı değerli şey. Türkiye’de 12 yıllık zorunlu eğitim-öğretim süreci içinde yer alan okullara Türk Eğitim Derneği’nin tecrübesinden, nitelikli eğitim sisteminden yararlanma fırsatı sunmak için isteyen özel okullara yönelik bir ‘akreditasyon ve danışmanlık’ süreci başlatıyoruz. Bu projeyle hedefimiz; Türk Eğitim Derneği’nin öğretime bakışı ile hem öğrencilere hem öğretmenlere gelecekte ihtiyaç duyacakları donanımı sağlamak. Türk Eğitim Derneği’nin öncelikli var oluş sebeplerinden biri, deneyimlerini paylaşarak tüm ülkeye yararlı olmaktır. Bunu yaparken de ince eleyip sık dokuyarak oluşturduğumuz kriterlerimiz mevcut. Öyle ki hassasiyetlerimizi dikkate almayan eğitim kurumlarıyla birlikteliğimiz hiçbir koşulda mümkün olmayacaktır” dedi.

“Hala sınav odaklıyız”

Konuşmasının devamında Türkiye’de eğitimde eşitlik değil adalet olması gerektiğini vurgulayan Pehlivanoğlu, herkesin kendi okulunun başarılı olduğunu savunduğunu fakat bunun sadece birkaç öğrencinin sınav puanına odaklı olduğunu belirtti. 21. yüzyılda insanların yerini robotların alacağından bahsedildiği bir dünyada, hala sınav odaklı olunduğunu ifade etti.

Akreditasyon ve danışmanlık uygulamaları nasıl işliyor?

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun ardından söz alan Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabey, “Akreditasyon ve Danışmanlık” uygulamalarını anlattı. 92 yıllık bir cumhuriyet kurumu olduklarını belirten Atabey, eğitime katkı sağlarken aslında tek amaçlarının sosyal fayda sağlamak olduğunu ifade etti. Atabey’in ifadelerine göre; akreditasyon sürecinde, hala faaliyet göstermekte olan bir özel okul, gerekli şartları taşıması ve geçiş dönemini başarıyla tamamlaması halinde TED Okulu olarak faaliyetlerine devam edebiliyor. Bir okulun akreditasyon sürecine kabul edilebilmesi için eğitsel, fiziksel, mali ve yönetsel yetkinliklerinin TED Okulu olmaya uygun olması gerekiyor. Akreditasyon için kabul edilen okullar, en az iki, en çok üç yıl sürecek geçiş dönemini başarıyla tamamladıkları takdirde TED Okulu adını alıyor.

“En az bir eğitim-öğretim yılı süren ve her yıl yenilenebilen bir uygulama”

Akreditasyon hizmetlerinin dışında danışmanlık uygulamalarını da anlatan Atabey; danışmanlık kapsamında mevcut özel okulların, eğitim süreçlerinin kalitesini artırmak amacıyla kurumsal eğitim danışmanlığına başvurabildiğini belirtti. Atabey konuşmasının devamında, en az bir eğitim-öğretim yılı süren ve her yıl yenilenebilen bir uygulama olan kurumsal eğitim danışmanlığı kapsamında okullara insan kaynakları süreçleri, müfredat geliştirme ve yabancı dil eğitimi alanlarında bütünleşik bir danışmanlık içeriği sunulacağını ifade etti.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar