Genel Yayın Yönetmeni

Selin Babacan

Editörler

Beyza Nur Seyhan
Dilek Koyuncu
Sıla Kararoğlu

Adres

Cumhuriyet Caddesi, El Irak Apt. 165/5 Harbiye 34373 İstanbul
T: +90 212 219 29 71
Karadeniz’de sel felaketi

Karadeniz’in Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinde 11 Ağustos’ta gerçekleşen sel nedeniyle can kayıpları artmaya devam ediyor. Şu ana kadar Kastamonu’da 25, Sinop’ta ise iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Tahmin edilenin üzerinde bir sayıda insanın kayıp olduğu belirtiliyor.

Batı Karadeniz bölgesindeki etkili aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel ve su baskınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 27’e yükseldi. Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 25, Sinop’ta iki vatandaşın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi, İHH ve YEDAŞ personel ve araçları görev yaptığı belirtildi.